изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 08:51 EEST
Ал Кайда излъчи първия си информационен бюлетин    
НовиниТерористичната мрежа Ал Кайда или много близка до нея група разпространи за първи път телевизионен информационен бюлетин чрез Интернет.

Въпреки че терористите широко използват възможностите на мрежата за пропагандни цели – това е първият път, в който техният "продукт" прилича на традиционните телевизионни новинарски комюникета.

Бюлетина е озаглавен "Sout al-Khalifa" (Гласът на Халифата) и ще бъде разпространяван всяка седмица.

"Говорителят" на терористите е с покрито лице, а до него има Коран (от лявата страна) и лека картечница (от дясно).

В началото на 16-минутния запис той представя "заглавията" в бюлетина:
"Газа беше освободена – голяма победа", "От Ирак: Абу Мусаб ал-Заркауи обяви война за отмъщение за сунитите" и "Ураганът Катрина – началото на Божието възмездие".

Съобщението за изтеглянето на "ционистките сили от Газа" е придружено от кадри, представящи палестинци, които празнуват – част от кадрите са от телевизионната мрежа "Ал Джазира".

Втората тема е под формата на официално комюнике на Ал Кайда в Ирак, с което се поема отговорност за атаките срещу шиитите в Багдад, като реванш за убитите сунити в Тел Афар.

След това "говорителят" представя извадка от последната реч на Ал Заркауи за сблъсъците в Тел Афар и за тоталната война на сунитите, докато на екрана е показана една от неговите най-актуална снимка.

Третата "новина" в ислямския информационен бюлетин е за "Ислямска армия в Ирак", която миналата седмица разпространи чрез Интернет обяви, че е използвала химически снаряди срещу Багдад.
Съобщението е визуализирано с видео запис на групата.

След това новините са прекъснати – следва реклама, която представя предстоящото излъчване чрез Интернет на филма "Тотален Джихад".

Бюлетинът завършва с "новини" за урагана Катрина, определяйки го като "наказанието Божие на Америка", което според "говорителя" е взело 900 жертви.
http://www.news.bg

 


Сходни връзки

Ал Кайда излъчи първия си информационен бюлетин | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Ал Кайда излъчи първия си информационен бюлетин
Автор: Anonymous да 2005-09-27 @ 23:05 EEST
Арабският Венелин Петков...

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди