изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 14:33 EET
НАСЪРЧАВАНЕ НА ИНВЕСТИЦИИТЕ НА МЕСТНО НИВО ОБСЪЖДАХА НА СРЕЩА    
ИкономикаСеминар на тема "Насърчаване на инвестициите на местно ниво" се проведе вчера в Добрич.

 Той бе организиран от Бизнесцентър Джобс в града ни, като част от инициативата "Регионални срещи за инвестиции". Участие в първата от общо две срещи взеха представители на Джобс от  Добрич, Генерал Тошево, Кубрат, Исперих, Дулово и Силистра, експерти от държавни агенции, от дирекции "Бюро по труда" и представители на неправителствени организации.
Експертите от Българската агенция за инвестиции, Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средни предприятия и от консултантски фирми представиха държавната политика спрямо чуждите инвеститори. Стана ясно, че най-големият инвеститор за м.г. е Австрия с 16,4 процента от влезлите 2,1 милиарда лева преки инвестиции.
Втората среща е насрочена за 24 октомври. В хода на дискусиите трябва да се набележат сектори, в които могат да се привлекат инвестиции и да се формулират няколко проекта. Организаторите на семинара са провели вече шест подобни семинара в страната - в Сливен, Бургас, Разлог, Пещера и Казанлък. Всяка среща е завършила с формулиране на 3-4 проекта за привличане на външни инвестиции.

 


Сходни връзки

НАСЪРЧАВАНЕ НА ИНВЕСТИЦИИТЕ НА МЕСТНО НИВО ОБСЪЖДАХА НА СРЕЩА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди