изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-17 @ 03:25 EEST
ПРЕДЛОЖЕНИЯ ОТ ДОБРИЧКА ОБЛАСТ ОБСЪЖДАТ НА ЗАСЕДАНИЕ НА НСРОБ    
ОбществоКонкретни предложения, които бяха направени от представители на местната власт в Добричка област по време на Деня на диалога, ще бъдат внесени и обсъдени на заседание на Управителния съвет на Националното сдружение на общините в република България /НСРОБ/, съобщи кметът Детелина Николова.

 Заседанието ще е на 30 септември в Кубрат. Както НДТ писа, миналия понеделник кметове и председатели на общински съвети заедно с народни представители обсъждаха финансовата децентрализация и конкретните законодателни промени, които трябва да бъдат направени за нейното въвеждане. Според Д. Николова, трябва да се започне с промяна в конституцията, чрез която на общините да се делегират правомощия за формирането на размера на местните данъци и такси. На срещата в Деня на диалога представителите на местната власт взеха решение да поканят Комисията по бюджет и финанси към Народното събрание да проведе открито заседание в Добрич, на което да присъстват и кметове и председатели на Общински съвети от областта. Писмото до председателя на комисията Петър Димитров с покана ще бъде изпратено до дни, каза Д. Николова.

 


Сходни връзки

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ОТ ДОБРИЧКА ОБЛАСТ ОБСЪЖДАТ НА ЗАСЕДАНИЕ НА НСРОБ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди