изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 12:08 EET
Румен Петков: Връщаме служителите под прикритие    
Ред и сигурностСофия. Ще възстановим практиката на въвеждане на служители под прикритие, съобщи днес пред журналисти министърът на вътрешните работи Румен Петков след съвещание с директорите на регионалните служби на МВР.

Министър Петков припомни, че тази практика е била преустановена през 1997-1998 г., но това не е довело до добри резултати, предаде репортер на Агенция “Фокус”.
Отговорността за полицаите под прикритие ще падне върху новия главен секретар на МВР ген. Илия Илиев, върху шефа на НСС ген. Иван Чобанов и върху новия шеф на Дирекция на Национална служба "Полиция" ген. Валентин Петров, каза още министърът. На въпрос кой ще бъде новият шеф на НСБОП Петков уточни, че вървят съгласувателни процедури, но името му ще бъде внесено за обсъждане още утре на заседанието на Министерския съвет.
Сред задачите, които си поставя министър Петков, освен възстановяването на служителите под прикритие, са още: реорганизация на работата със секретните сътрудници, с което ще се заеме зам.-министър Цонко Киров. Ще наблегнем върху подобряване на специалните разузнавателни средства и използването им в полицейската работа, каза още Петков. Този приоритет е задача на зам.-министър Румен Андреев. В сферата на нормативното устройство пък ще действа зам.-министър Бойко Коцев.
Ще продължи и работата по доизграждането и дейността на дознателния апарат. Много е важно да се изчистят проблемите по материалната база на министерството, каза още министър Петков. Той бе категоричен, че полицаи ще работят във всички населени места – включително и по-малките градове. Засилено ще е присъствието и в местата, където се предполага, че ще възникнат проблеми.
На въпрос дали Националната служба "Пожарна и аварийна безопасност" ще остане към МВР министърът се пошегува: “Аз едва ли ви изглеждам най-дашния гражданин в държавата”. После обаче обясни, че за него не е важно къде се намира службата, а е необходимо тя да има добра координация с всички ведомства, които се занимават с предотвратяването на аварии. Те трябва да бъдат управлявани от единен център, защото това, което връхлетя страната през изминалите месеци показа липсата на добра координация, завърши министър Петков.
http://www.focus-news.net/
 


Сходни връзки

Румен Петков: Връщаме служителите под прикритие | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди