изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 14:28 EEST
Създаваме 6 регионални центрове за мониторинг към СЕМ, реши НС    
ПарламентКъм Съвета за електронни медии ще бъдат създадени 6 регионални центрове за мониторинг на радио-телевизионната дейност в цялата страна, реши Народното събрание с приетата стратегия за развитието на радио и телевизионната дейност чрез наземно разпръскване. Стратегията ще влезе в сила от 1 януари 2006 година.

Нейното приемане е едно от изискванията за членството ни в Европейския съюз и ще бъде отчетено в доклада на Европейската комисия, информира БНР.
Документът гарантира прозрачен процес на лицензирането на операторите и утвърждаване свободата на словото в България.

Весела Драганова от НДСВ е един от авторите на документа.
Тя очерта основните принципи на документа, които са: осъществяване правото на информация на всеки един български гражданин, защита на националните интереси и потребности на аудиторията в граничните райони, както и постигането на разнообразна медийна среда по обхват, формат и ардресат.

Сред основните принципи на стратегията за развитието на радио и телевизионната дейност са и съхраняване на националната идентичност на българското общество, създаване на благоприятни условия за плурализъм на медийната среда и действителната конкуренция.
Заместник-министърът на културата Ина Килева заяви, че със стратегията ще се ограничат и нарушенията в авторското право.
http://www.news.bg

 


Сходни връзки

Създаваме 6 регионални центрове за мониторинг към СЕМ, реши НС | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди