изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 17:23 EEST
* 1 ОКТОМВРИ - МЕЖДУНАРОДЕН ДЕН НА МУЗИКАТА    
КултураСЪСТАВИТЕ ПРИ НЧ "СВЕТЛИНА" ПЕЧЕЛЯТ НАГРАДИ И АПЛОДИСМЕНТИ

Съставите при читалище "Светлина" в Генерал Тошево допринасят с таланта и ентусиазма на своите изпълнители и творци за културния живот и запазване на духовността в общината. Това са съставът за естрадно пеене /р-л Гавраил Витанов/, школата за съвременни танци "Алексия" /Севдалина Мавродиева-Нейкова/, школите по акордеон /София Севдалова/ и народни танци /Пенчо Михайлов/, групата за стари градски песни "Бялата лястовица" /Любомир Чимширов/, школите по рисуване /Георги Пенев/ и народно пеене /Галя Манолова/.
Учебната година в НЧ "Светлина" ще бъде открита на 3 октомври, каза секретарят на читалището Владимир Начев. Тържеството по този повод обаче ще се състои на 6 октомври, когато ще бъде изнесен концерт в залата на община Генерал Тошево. В него ще участват състави към читалището, както и гостуващи изпълнители от НЧ "Йордан Йовков" в Добрич.
Нашите състави са носители на много награди от различни национални и международни фестивали и конкурси - сподели с гордост г-н Начев. Той изтъкна също многобройните участия на изпълнителите и това, че навсякъде те са бурно аплодирани от публиката.
 


Сходни връзки

* 1 ОКТОМВРИ - МЕЖДУНАРОДЕН ДЕН НА МУЗИКАТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди