изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 06:51 EEST
В ОБЩИНА ДОБРИЧКА ЩЕ ТЪРСЯТ ДОПЪЛНИТЕЛНИ ПАРИ ЗА ПЪТНИ РЕМОНТИ    
НовиниПостоянната комисия по земеделие, екология и териториално-селищно устройство при Общинския съвет на община Добричка да обсъди на свое заседание форми за набиране на допълнителни средства за ремонт на четвъртокласните пътища.

Това решиха на заседание вчера общинските съветници. Те утвърдиха списък с пътни участъци от четвъртокласната пътна мрежа в общината, за чиито ремонти ще искат пари от министерството на регионалното развитие и благоустройството. Според разчетите на общинската администрация, за тези ремонти ще са необходими близо 8 милиона лева. Обикновено, обаче, регионалното министерство отпуска далеч по-малко от поисканите средства, стана ясно при разискванията. Пред журналисти кметът Петко Петков обясни, че осигуреното от министерството финансиране през изминалите години е десетки пъти по-малко от необходимото. Всяка изминала година получаваме по 300 000 лева, позова се на цифрите кметът. На сесията се чуха няколко предложения и идеи за допълнително осигуряване на средства за ремонт на междуселските пътища. Едно от тези предложения е да се заложи общинска собственост и да се тегли заем. Такова е мнението на общинския съветник Илко Миланов. Кметът предложи на общоселски събрания да се проведе разговор по проблема, за да се види възможно ли е земеделските структури в общината да направят дарения, на принципа на някогашното "самооблагане". Тези и други възможности ще бъдат разгледани на заседание на постоянната комисия през октомври.
 


Сходни връзки

В ОБЩИНА ДОБРИЧКА ЩЕ ТЪРСЯТ ДОПЪЛНИТЕЛНИ ПАРИ ЗА ПЪТНИ РЕМОНТИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди