изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 18:15 EEST
"ДОБРУДЖА" ИЗЛИЗА НА ЕВРОПЕЙСКАТА ХАНДБАЛНА СЦЕНА    
Спорт

Руслан ЙОРДАНОВ, пратеник на НДТ и "Добруджа кабел" в Краснодар (Русия)

Домакините правят гаф с българското знаме. При победа над португалците днес, добричлии ще се класират за третия кръг на евротурнира



В 11 часа вчера хандбалистите на Добруджа направиха първата си тренировка на руска земя. Докато провеждаха заниманието си, все още течаха довършителните ремонтни работи в Двореца на спорта "Олимп" за мачовете от европейския клубен турнир "Чалъндж къп". От участие в група "С", където са добричлии, се отказа тимът на "Трепча" (Сърбия и Черна гора). В последния момент западните ни съседи се отказаха да пътуват за мачовете в Русия. Така в групата останаха три отбора - СКИФ "Кубан" (Краснодар), "Спортинг-Орта" (Лисабон) и "Добруджа" (Добрич). Право за класиране в следващия етап на турнира добиват първите два тима от групата. В отбора на "Добруджа" не крият амбицията си да се класират за третия кръг на "Чаландж къп", където се играе по системата на пряка елиминация, но за целта трябва да постигнат една победа. На този етап повечето в отбора мислят че по-реално е българите да постигнат успех в мача с португалците, отколкото в срещата си с домакините. Дебютът на добричките хандбалисти на европейската сцена е днес от 18 часа срещу португалския "Спортинг-Орта". В групата за мача са включени: Гино Богданов, Ренал Шукри, Веселин Янакиев, Венцислав Петров, Илиян Иванов, Явор Николов, Борислав Борисов, Светослав Недев, Пламен Пасев, Илиян Илиев и Димитър Ангелов. Всички вече са напълно възстановени след изтощителното 30-часово пътуване от България до Русия.
Тимът се предвижи до руския град с автобус от Добрич до Истанбул и смени два самолета - от Истанбул до Москва и от руската столица до Краснодар. Първата вечер отборът бе настанен да нощува в специализирана школа за спортни надежди, а от вчера хандбалистите ни са в прекрасния хотел "Итурист", който е в центъра на Краснодар.
В руския град живеят близо 1 000 000 жители, а тук лятото още не си е отишло - 27 градуса е. Трябва да отбележим, че домакините разполагат с модерна материялна база и са с големи традиции в този спорт. За това говори и фактът, че на олимпийските игри в Сидни преди 5 години хандбалният тим на Краснодар е имал 4 играчи в националния тим.
В спортната зала вчера домакините направиха малък гаф, докато подреждаха знамената - сложиха българския трибагреник обратно - червено, зелено, бяло. След намесата на НДТ, знамето бе сложено правилно. Днес сутринта добруджанци имат една тренировка, а от 18 часа е мачът.

 


Сходни връзки

"ДОБРУДЖА" ИЗЛИЗА НА ЕВРОПЕЙСКАТА ХАНДБАЛНА СЦЕНА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.60 секунди