изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 16:08 EET
БЮЛЕТИН НА РДВР -- ДОБРИЧ    
Ред и сигурност През изминалото денонощие  на територията обслужвана от РДВР гр.Добрич са регистрирани 6 криминални престъпления и произшествия.


1.След проведени оперативно-издирвателни мероприятия от служители на РДВР Добрич в питейно заведение в гр.Добрич е задържан 50 г. турски гражданин, незаконно пребиваващ на територията на Република България и обявен за общодържавно издирване от средата на 2005 г.
Задържаното лице е издирвано и от турските власти, тъй като в Република Турция има влязла в  сила ефективна присъда от 127 г. за извършени престъпления между които и поръчково убийство през 1989 г. в гр.Истанбул, но успял да се укрие.
По време на краткия си престой на територията на област Добрич лицето често е променяло квартирите в които е пребивавал и няма данни за извършени от него криминални престъпления.
Турският гражданин е приведен в РДВР-Хасково, тъй като в Следствената служба срещу него има образувано предварително производство.

2.На 29.09.05 г. в РПУ Каварна е получено съобщение за това, че неизвестно лице е извършило кражба на две акумулаторни батерии от автобус, паркиран на улица в града.
По случаят работят служители на РПУ Каварна. Провеждат оперативни мероприятия за установяване и задържане извършителя на престъпното деяние.
Образувано е полицейско дознание.

 
На територията, обслужвана от РДВР са  регистрирани 2 ПТП с пострадал гражданин.
-На 29.09.05 г., около 09.20 ч. по бул."Добруджа" в гр.Добрич е възникнало ПТП при което л.а. ВАЗ, управляван от 78 г. водач от гр.Добрич удря 70 г. пешеходка от същия град.
В резултат на пътното произшествие жената е получила фрактури в областта на десния крак и таза.
Настанена е за лечение в МБАЛ Добрич без опасност за живота.
Причините довели до възникването на пътното произшествие се изясняват в условията на предварително производство.

  -На 29.09.05 г., около 04.00 ч. от служители на РПУ Балчик е установен 25 г. водач от гр.Балчик, който е управлявал лек автомобил след употреба на алкохол над 1,2 промила.
 Техническото средство с което е изпробван е отчело 1.71 промила алкохол в издишвания от водача въздух.
 Материалите по случая се подготвят за бързо полицейско производство, тъй  като деянието на водача е престъпление по  чл.343Б, ал.1 от НК.

Поделенията на РЗ ПАБ не  са участвали в гасенето  на   пожари.
 


 През втората половина на м.септември 2005 г. в Първо РПУ Добрич са се явили трима жители на гр.Добрич между които и 16 годишно момиче иса  предали на органите на реда намерените от тях на различни места в гр.Добрич парични суми на стойност 600, 800 и 830 лв.
 Служителите на полицията до момента са установили собствениците на две от горепосочените суми и са им ги възстановили, правят се опити да бъде намерен и собственика на третата предадена сума.
 Ръководството на РДВР Добрич изказва благодарност на тримата добрички граждани за достойната им постъпка.

 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА РДВР -- ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди