изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 14:17 EEST
"БИОХИМ" И ХЕБРОС БАНК ИЗДАВАТ ШЕСТ НОВИ ВИДА КРЕДИТНИ КАРТИ    
ОбществоHVB Bank Biochim и Хеброс Банк започват да издават шест нови вида кредитни карти Visa и MasterCard за индивидуални и бизнес клиенти, съобщиха от трезора на обединените банки.

Индивидуалните клиенти на HVB Bank Biochim и Хеброс Банк могат да ползват четири вида кредитни карти с кредитен лимит, който автоматично се възстановява с размера на внесените по картата средства. Това са Visa Classic и MasterCard Standard - за хора с нетен месечен доход над 550 лева и Visa Gold  и MasterCard Gold - за хора с нетен месечен доход над 2000 лева. Кредитният лимит по кредитните карти  Visa Classic и MasterCard Standard за индивидуални клиенти е от 1000 лева или равностойността им в евро до 10 000 лева или равностойността им в евро и е максимум пет нетни месечни заплати, а за Visa Gold или MasterCard Gold е съответно от 10 000 лева до 20 000 лева или равностойността им в евро. Банките предлагат конкурентни лихви от 16.24% по картите Visa Classic и MasterCard Standard, а за Visa Gold и MasterCard Gold лихвата е от 14.24% в евро. За бизнесклиентите на HVB Bank Biochim и Hebros Bank, а също и за еднолични търговци и лица, упражняващи свободни професии, са предназначени две нови кредитни карти - Visa Business и MasterCard Business. Тези карти могат да се ползват от фирми с дейност от минимум три години, които са клиенти на една от банките от най-малко една година. Кредитният лимит по Visa Business и MasterCard Business е от 1000 лева /или равностойността им в евро/ до 20 000 лева. Лихвата е от 16.24% в евро. Банките предлагат промоция за всички клиенти - които вземат кредитни карти от HVB Bank Biochim и Хеброс Банк до края на 2005 г. ще получат 50% намаление на стандартната годишна такса за обслужване за първата година. Освен това банките ще възстановят на всеки от дванадесет свои клиенти, получили кредитните си карти до края на годината, разходите за покупки на стойност до 1500 лева.
Изборът на тези клиенти ще стане на случаен принцип. Чрез кредитните карти на двете банки могат свободно да се плащат без такса на POS терминал в търговски обекти, обозначени с логата на Visa и MasterCard в страната и в чужбина, да се пазарува без такса в Интернет, да се теглят пари в брой от банкомат във валутата на страната, в която се извършва операцията, да се теглят пари в брой на каса или чрез POS терминал в банка или друга финансова институция, да се плащат стоки и услуги или да се теглят пари в брой. За карти Visa справка за достъпното салдо по картата може да се прави в цял свят, а за MasterCard - в България.
Кредитните карти на HVB Bank Biochim и Хеброс Банк са с двугодишен срок на валидност и се издават в лева или евро. Те дават възможност за гратисен период до 45 дни. Освен това титулярът по картата може да поиска издаването на допълнителни кредитни карти с лимит, който той сам определя. Погасяването може да става по избор на клиента  - от 5% до 100% от дължимата сума. Клиентите получават детайлно извлечение за движението по кредитната карта. Допълнително картодържателите получват безплатен туристически застрахователен пакет при пътувания в чужбина. Всички притежатели на карти са застраховани и за финансови злоупотреби вследствие кражба или загуба на кредитната карта с покритие до 2000 евро.
 


Сходни връзки

"БИОХИМ" И ХЕБРОС БАНК ИЗДАВАТ ШЕСТ НОВИ ВИДА КРЕДИТНИ КАРТИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди