изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 12:15 EEST
Доставени са фургони на пострадалите семейства от Шабла    
НовиниШест фургона на Гражданска защита са доставени за семействата от Шабла, останали без дом след наводненията. Готова е и оценката за нанесените шети, направена от специалисти на ВиК. Сега започва ремонтът на канализационната мрежа.

Фургоните са ремонтирани и годни за обитаване. Предстои до тях да се прекара ток и вода. Кънчо Василев, чиято къща е напълно разрушена вече настанява петчленното си семейство в единия от тях. С парите изплатени от социалното министерство той бърза да си закупи мебели за новото жилище. Децата от пострадалите семейства въпреки, че са останали без учебници, отново ходят на училище.

Полека лека се оправяме ама тука е разграден двор, разказва Ивелин Гочев. Стопанските му постройки са почти разрушени от пороя, издавени са почти всички животни. Успял да спаси яретата, но и тях коли сега, защото няма къде да ги държи. Въпреки опасността от зарази, все още дезинфектанти на населението не са раздавани.

Хората се молят да има още няколко слънчеви дни, за да могат да изсъхнат домовете им. Последните прогнози обаче сочат, че в района отново се очакват валежи.

http://news.bnt.bg

 


Сходни връзки

Доставени са фургони на пострадалите семейства от Шабла | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди