изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 02:36 EEST
ОБЩИНАТА ПРЕДОСТАВЯ БЕЗВЪЗМЕЗДНО ПОМЕЩЕНИЯ НА СЛУЖБАТА ПО ВПИСВАНИЯТА    
Новини

Боряна БОЖИДАРОВА

 

Във връзка със стартиране и изграждане на имотен регистър в Балчик, от изпълнителния директор на Агенцията по вписванията към Министерството на правосъдието Светлозар Тонев е



 изпратено писмо до местната администрация с искане да бъдат предоставени нови допълнителни помещения в сградата на Районен съд – гр. Балчик.

Исканите помещения са с площ 49 кв. метра и се намират на ІV етаж в съдебната сграда, които в момента се ползват като нотариална кантора от нотариус Обретен Обретенов. Обемът от работа е нараснал и се е увеличила щатната численост на персонала.

Съдебен район – Балчик е първият и единственият към този момент в България, в който стартира изграждането на имотен регистър, заради това че единствено в страната е готова кадастралната карта. Тази процедура е част от правителствената стратегия за изграждане на електронен имотен регистър в България за период от 15 години. В новия електронен регистър се вписва по имоти, а не по име на собственика, както досега. С това ще се гарантира сигурността на собственост на имотите. До края на годината се очаква да започне в още десет района, сред които са Сливен, Шумен, Асеновград, Самоков.

В тази връзка на редовно заседание местният парламент гласува да бъдат предоставени помещенията чрез учредяване безвъзмездно право на ползване за нуждите на Служба по вписванията – гр. Балчик.

 

 


Сходни връзки

ОБЩИНАТА ПРЕДОСТАВЯ БЕЗВЪЗМЕЗДНО ПОМЕЩЕНИЯ НА СЛУЖБАТА ПО ВПИСВАНИЯТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди