изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-16 @ 17:17 EEST
СЕРГЕЙ СТАНИШЕВ ЩЕ УЧАСТВА В СРЕЩАТА НА МЕСТНИТЕ ВЛАСТИ В АЛБЕНА    
ОбществоТрима министри - Даниел Вълчев, Емилия Масларова и Асен Гагаузов, ще бъдат в курорта на годишната среща на НСРОБ, на която ще бъде подписано споразумение за сътрудничество между сдружението и Министерски съвет

Министър-председателят Сергей Станишев е потвърдил своето лично участие в годишната среща на местните власти, която ще се проведе от 13 до 15 октомври в курорта Албена, съобщи кметът на Добрич Детелина Николова. По време на официална церемония на 13 октомври да бъде подписано споразумение за сътрудничество между Националното сдружение на общините в Република България /НСРОБ/ и Министерски съвет. На годишната среща, която се провежда за трети път, ще присъстват и трима министри - вицепремиерът и министър на образованието Даниел Вълчев, министърът на труда и социалната политика Емилия Масларова и министърът на регионалното развитие и благоустройството Асен Гагаузов. Участие ще вземат кметове и председатели на Общински съвети от всички общини в България.
Предвижда се споразумението между НСРОБ и Министерски съвет да има три приоритета - развитие на процеса на децентрализация в управлението и финансирането, създаване на условия за разширяване обхвата и подобряване състоянието на общинската собственост и инфраструктура и подготовка на общините за членството на България в Европейския съюз. Чрез документа, който ще бъде подписан, ще бъде регламентирано участието на председателя на УС на НСРОБ в заседания на кабинета, на които се обсъждат важни за местното самоуправление въпроси. Освен това ще се иска становище на сдружението при внасяне на проекти на отделните министерства за разглеждане в МС. Предвиждат се редовни срещи на политическо ниво между УС на НСРОБ, министър-председателя и министри, разширяване на участието на представители на сдружението в консултативни, управителни и мониторингови органи. Ще бъдат изграждани смесени работни групи за подготовка на проекти на нормативни актове.
По време на годишната среща ще бъдат връчени и награди на НСРОБ. Те са във вид на плакет, грамота и предметна награда. Наградите ще са за община-реформатор, общинар-реформатор, общински донор, общински дарител, партньор на общините, медия на общините и журналист на общините. Ще бъде присъдена и специална награда "Протегната ръка" - на личности, фирми и организации, които са подкрепили усилията на общините за справяне с последиците от наводненията. Подаръци и поздравителни адреси ще получат и 10 кмета, и 4 председатели на Общински съвети, които отбелязват 50-годишен юбилей.

 


Сходни връзки

СЕРГЕЙ СТАНИШЕВ ЩЕ УЧАСТВА В СРЕЩАТА НА МЕСТНИТЕ ВЛАСТИ В АЛБЕНА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди