изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 13:31 EET
384 000 ЛЕВА ЩЕ ПОЛУЧИ ТЕРВЕЛ ПО ПРОГРАМАТА ЗА БЕЗРАБОТНИ    
ОбществоОколо 384 000 лева са предвидени за община Тервел за реализацията на националната програма "От социални помощи към осигуряване на заетост", съобщи за НДТ директорът на дирекция "Бюро по труда" Атанас Йорданов.

С тези средства на работа ще бъдат устроени между 250 и 270 души. Те ще бъдат по-малко в сравнение с тази година, но се надявам да извършват по-качествена работа, тъй като повечето ще са заети в дейности с траен характер, коментира А. Йорданов. Според промените в програмата, през 2006 г. в такива дейности трябва да бъдат устроени около 60 процента от всички, включени в програмата. Едва до 15 на сто ще са тези, които ще са заети в комунално-битови дейности /които метат улиците и др./ През настоящата година устроените на работа по програмата са около 400.
Дирекция "Бюро по труда" в Тервел ще получи допълнително средства за частни работодатели в селското стопанство. През настоящата година са реализирани 7 такива проекта, устроените на работа са били 32.
От понеделник специалисти от дирекцията са започнали да консултират работодатели, които ще кандидатстват с проекти, да ги запознават с новите моменти в програмата.

 


Сходни връзки

384 000 ЛЕВА ЩЕ ПОЛУЧИ ТЕРВЕЛ ПО ПРОГРАМАТА ЗА БЕЗРАБОТНИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди