изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 19:48 EEST
"Атака" иска имунитета на още петима депутати    
ПолитикаСофия. Лидерът на "Атака" Волен Сидеров поиска от Главна прокуратура да бъде свален имунитететът на още петима депутати, предаде репортер на Агенция “Фокус”.

Това съобщи самият Сидеров след среща със зам. главните прокурори Христо Манчев и Спартак Дочев. Поради здравословни причини на срещата не е присъствал главният пркурор Никола Филчев.
"Атака" иска сваляне на имунитета на народните представители Фидел Беев (ДПС), Венцислав Върбанов (БНС) и Атанас Атанасов (ДСБ), срещу които вече има спрени наказателни производства. “Смятам, че трябва да има и производство срещу депутатите от НДСВ Милен Велчев и Соломон Паси във връзка с приватизационните сделки и т. нар. шпионски скандал във външно министерство”, посочи още Сидеров. Той и депутатите националисти Павел Шопов и Стела Банкова подкрепяли прокуратурата в искането за свалянето на имунитета на бившия столичен кмет Стефан Софиянски (БНС). Тримата изразиха готовност да съдействат това да стане бързо. Въпросът щял да бъде рагледан и от Парламентарната комисия по етика, чийто председател е депутатът от “Атака” Тодор Батилов.
Сидеров заяви още, че трябва да бъдат направени проверки на сделки, сключени от предишните две правителства и по-конкретно - за авиокомпания “Балкан”, за магистрала “Тракия” и др., както и да се направи проверка на източването на държавния резерв.
Представителите на “Атака” са отправили и запитване към прокуратурата докъде са стигнали проверките по случаите с убийството на проф. Станимир Калоянов в столичния квартал “Захарна фабрика” и 6-те убийства в с. Мечка, които са извършени от роми. На срещата зам.-главният прокурор Христо Манчев е предложил депутатите от “Атака” да се възползват от правото си на законодателна инициатива и да предложат промени в Гражданско-процесуалния кодекс, свързани с ролята на прокурора, посочи Павел Шопов. Осведомихме прокуратурата за наши инициативи за промени в Закона за приватизацията и за съдебната власт, които да върнат възможността на прокурора да разглежда приватизационни сделки и да ги дава на съд, посочи Сидеров.
МАРИЯ МАКСИМОВА
 


Сходни връзки

"Атака" иска имунитета на още петима депутати | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди