изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 19:18 EEST
ДЕЦА СТАНАХА БИБЛИОТЕКАРИ    
КултураПосетителите в детския отдел на библиотека "Дора Габе" в Добрич вчера бяха обслужвани от малчугани.


Инициативата "5 октомври - библиотекар за един ден. Деца обслужват децата" бе част от проявите, посветени на 55 години от създаването на библиотека "Дора Габе" и 135 години библиотечно дело в града ни. Деца от 3 до 7 клас имаха нелеката и отговорна задача да обслужват читателите - да им помагат при избора на книги, да попълват читателските картони и т.н. Светлана Величкова /7 кл. в  ПМГ "Иван Вазов"/, например, сподели, че задачите на библиотекаря въобще не са толкова лесни, колкото е очаквала. Светлана членува във фенклуба "Хари Потър" и участва в заниманията на летния детски клуб "Патиланци".
Кулминацията на проявите, посветени на двете годишнини, е днес. Във фоайето на библиотеката ще бъде открита изложба на тема "135 години библиотечно дело и 55 години библиотека "Дора Габе". За днес е предвиден и тържествен концерт с участието на дамска формация "Мистика", балет "Алексия" и ансамбъл "Добруджа".
 


Сходни връзки

ДЕЦА СТАНАХА БИБЛИОТЕКАРИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди