изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 13:48 EEST
* "ПЪТЕН ПОЛИЦАЙ НА ГОДИНАТА"    
Новини

ЧЕТИРИ КУПИ ЗАВОЮВА ОТБОРЪТ НА ДОБРИЧ

Служителите на КАТ са на второ място в отборното класиране, като само една точка ги дели от победителите от СДВР



 

С четири купи се върна отборът на РДВР-Добрич от участие в XIV Национално състезание "Пътен полицай на годината 2005". Надпреварата е проведена от 29 септември до 2 октомври в комплекс "Слънчев бряг" и е организирана от Дирекция на национална служба полиция и РДВР-Бургас. По регламент, регионалните дирекции в страната са участвали с един отбор от двама състезатели, единствено домакините от Бургас са имали право да се състезават с два отбора.
За РДВР-Добрич са се състезавали гл. сержант Живко Желев и гл. серж. Здравко Арменчев. В отборното класиране те са на второ място, като само една точка ги дели от победителите от СДВР. Ръководител на отбора е Жулиян Минев. Първо участниците са се явили на теоретичен изпит по специализирана подготовка и е трябвало да решават тест от 30 въпроса, свързани със Законите за МВР и движение по пътищата и други нормативни актове. Главен сержант Живко Желев е на първо място в индивидуалното класиране в тази дисциплина. Участниците в състезанието са държали още теоретичен изпит по оказване на първа медицинска помощ на пострадали при катастрофа, както и практически изпит в тази област. Другата дисциплина е била стрелба с пистолет "Макаров" на разстояние 25 метра. Имало е още управление на автомобил и мотоциклет по предварително изготвени схеми на полигон.
В генералното индивидуално класиране "Пътен полицай на годината" първи е полицай от Бургас, а гл.серж. Живко Желев е втори, веднага след него. Той е втори и в дисциплината управление на мотоциклет, като разликата му с първия е 53 стотни от секундата.
Миналата година същият отбор бе на първо място в генералното класиране, припомниха от РДВР.
Подготовката преди състезание включва тренировки на полигона по управление на мотоциклет и автомобил, стрелби, теоретична подготовка, каза кап. Жулиян Минев и добави, че нашите момчета са се състезавали със спокойствие и хъс.
"Особено ми е приятно да заявя, че нашите служители доказаха своята професионална подготовка. Те показаха качеството на работа и високото ниво на нашата дирекция" - каза началникът на КАТ полк. Йордан Йорданов.

 


Сходни връзки

* "ПЪТЕН ПОЛИЦАЙ НА ГОДИНАТА" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди