изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 00:38 EEST
РЕКЛАМНА КАМПАНИЯ ЩЕ ПРЕДСТАВЯ ДОБРИЧКИЯ ЗООПАРК ПО СВЕТА    
ОбществоКметът на Добрич Детелина Николова се срещна вчера с екип на швейцарското дружество "ПроЗоо", партньори на общината в изграждането на Центъра за защита на природата и животните.

В срещата са участвали ръководителят на екипа Барбара Геринг - еколог и президент на швейцарското дружество, ветеринарният лекар Долф Бурки и Елжбет Чечери, която отговаря за осиновяването на животни от нашия природен парк.
По време на разговорите са били обсъдени перспективите за доизграждането на Зоопарка. Партньорите от Швейцария са изразили общото си задоволство от грижите и професионалното отношение на екипа, отговарящ за добричкия зоопарк. Поставен е бил проблемът за търсене на възможности за осигуряване на собствен водоизточник за езерото на плаващите птици. То е на площ от 1200 кв. м и е дом за щъркели, пеликани и патици. Цялостният му вид е завършен с водопад. До края на месец октомври ще започне залесяването на дървесна растителност около езерото. Ще бъде оформен зелен защитен пояс, който ще осигури намаляване на водните изпарения, причиняващи падане нивото на водата. За решаване на проблема и двете страни са се ангажирали с търсене на средства за изграждането на собствен водоизточник.
На срещата е било обсъждано превръщането на Центъра за защита на животните и природата в туристически продукт. Обсъдена е била идеята за провеждане на масирана рекламна кампания за представяне на уникалния природен парк у нас и в чужбина.
Съвместният българо-швейцарски проект стартира през 1997 година. Неговата стойност до момента възлиза на над 800 000 лева.  210 000 франка от тях са дарение от Швейцария.

 


Сходни връзки

РЕКЛАМНА КАМПАНИЯ ЩЕ ПРЕДСТАВЯ ДОБРИЧКИЯ ЗООПАРК ПО СВЕТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди