изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 14:53 EEST
ОДК "МАЛКИЯТ ПРИНЦ" ОТНОВО ОТВАРЯ ВРАТИ ЗА ДЕЦАТА ОТ ТЕРВЕЛ    
КултураДвама нови преподаватели започват в община Тервел благодарение на програмата "Учители за извънкласни форми"

       Традиционната за началото на учебната година работна среща между преподаватели в общинския детски комплекс "Малкият принц" в Тервел и представители на кметския екип и отдел "Просвета" се проведе във вторник. На нея са били обсъдени планът за работа през настоящата година, както и новите моменти и акценти, които съчетават съвместните виждания и инициативи на преподавателския колектив и общинското ръководство.
От октомври в Тервел започват работа двама нови преподаватели, които ще концентрират дейността си изцяло върху извънкласните занимания на учениците в общината. Те са назначени по програма "Учители за извънкласни форми" на Агенцията по заетостта, която се реализира чрез дирекция "Бюро по труда". Двамата преподаватели ще провеждат извънкласни занимания с деца от СОУ "Йордан Йовков", от ОДК "Малкият принц" и от две детски градини в града. Работата на единия от тях ще е на предимно на историческа тематика. Той ще запознава децата с историята на община Тервел - от древността до днес, с управлението на прабългарски владетели, като акцентът ще падне върху Хан Тервел, с народните обичаи и традиции, празнувани на територията на общината и запазили автентичния си дух. Информацията ще бъде поднасяна на децата в адаптиран за тях вид, с преобладаващи забавни и състезателни елементи, с посещения на исторически места в общината и областта. Историческите игри са новост в работата с деца в Тервел и ще допринесат за възпитаването на родолюбие у малчуганите. Учениците ще научат повече и за живота на известни спортисти от Тервел.
Преподавателката по приложни изкуства, също назначена по програмата, ще помогне на децата да развият своето творческо въображение, като концентрира вниманието им върху изработването на различни предмети, фигурки и картини от естествени материали.
Наред с това до края на годината ОДК "Малкият принц" ще проведе и традиционните състезания и шоу програми за ученици - "Аргонавти и амазонки", "Любов от втори поглед", "Зодиак". Школата по журналистика към детския комплекс ще зарадва читателите на своето вестниче "Млад репортер" с нови издания. Всеки брой ще бъде посветен на отделно училище от територията на общината, на неговите история, традиции и актуални постижения и проблеми.

 


Сходни връзки

ОДК "МАЛКИЯТ ПРИНЦ" ОТНОВО ОТВАРЯ ВРАТИ ЗА ДЕЦАТА ОТ ТЕРВЕЛ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди