изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 14:31 EET
* 9 ОКТОМВРИ - СВЕТОВЕН ДЕН НА ПОЩИТЕ    
Общество

 

ИСТОРИЯТА НА ПОЩИТЕ В ДОБРУДЖА ДАТИРА ОТ 1879 Г.

80 пощенски станции функционират в момента на територията на Добричка област. Предлагат се нови продукти за корпоративни клиенти - "Пряка пощенска реклама" и "Хибридна поща"



 

На 9 октомври 1874 година в Берн /Швейцария/ е учреден Всемирният пощенски съюз и така този ден се превръща в символ на световните пощенски съобщения. На 12 юни същата година Швейцарското федерално правителство официално уведомява българското правителството, че Княжество България от 1 юли 1879 г. е присъединено към Всемирния пощенски съюз. През 1880 г. княжеството получава първата покана за конференция в Париж и това е началото на официалните международни контакти на българските пощи.
Историята на пощите в Добруджа датира от 10 ноември 1879 г., когато Главното пощенско управление в София съобщава, че "има чест да извести на публиката, че в градовете Балчик, Хаджиоглу Пазарджик /Добрич/, са открити пощенски учреждения за приемане и предаване на всякаква кореспонденция, с изключение на ония, с обявена цена".
На територията на Добричка област днес функционират 80 пощенски станции.
От териториалното поделение на "Български пощи" съобщиха, че по отношение на услугата "Абонамент на вестници и списания" се удължава срокът, през който може да се направи годишен абонамент за 2006 г. - за времето от 17 октомври до 16 декември. През този период всеки клиент може да направи абонамент в пощенските станции на област Добрич или да заяви своето желание на телефон 058/601-644 и да бъде посетен у дома или в офиса от служител на "Български пощи".
За клиентите, ползващи услугата "Експресни куриерски услуги за страната и чужбина", е важно да знаят, че от 1 септември пратките, подадени до 16.30 ч. в пощенската станция, пътуват на същия ден. Доставката им се извършва в рамките на следващия работен ден до 121 населени места в страната за услугата "BulPost" и между 2 и 5 работни дни за 90 дестинации в света за услугата "EMS".
Новите пощенски продукти, които "Български пощи" предлага на пазара, са насочени към корпоративни клиенти и са "Пряка Пощенска Реклама" и "Хибридна поща".
"Пряка пощенска реклама" е услуга, насочена към бизнес организации и фирми, които изпращат своите рекламни материали - дипляни, брошури, рекламни листовки и т.н. до значителен брой лица и се доставя на адреса, посочен от подателя върху самата пратка или върху нейната опаковка.
"Хибридна поща" е комплексна услуга, която включва предоставяне на материалите за печат и доставка в електронен вид, обработка на база данни и създаване на типова бланка за печат, сгъване и влагане в пощенски пликове, доставка на адреси на получателя на територията на цялата страна.

 


Сходни връзки

* 9 ОКТОМВРИ - СВЕТОВЕН ДЕН НА ПОЩИТЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди