изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 03:41 EEST
Първият у нас информационен сайт за пациенти със заболявания на простатата стартира от днес    
ЗдравеСофия. Първият у нас информационен сайт за пациенти със заболявания на простатата стартира от днес, съобщиха организаторите. В България над 500 000 мъже страдат от доброкачествена простатна хипергашия (ДПХ), едва 10% от тях се лекуват.

ДПХ е доброкачествено заболяване, което няма фатален край, но води до сериозно влошаване качеството на живот на пациентите. С напредване на болестта се развиват и усложнения, стигащи до бъбречна недостатъчност и нежелани последствия от оперативната намеса, съобщава проф. д-р Петър Панчев, завеждащ Клиника по урология към УМБАЛ „Александровска" и Катедра по урология към Висш Медицински Университет, гр. София.
Според специалистите, освен със сериозни здравословни проблеми, тези заболявания са свързани с огромни неудобства за мъжа като много често уриниране, сексуални смущения и понякога дори депресии. За съжаление хората приемат тези смущения за нормални за възрастта или твърде интимни, за да потърсят съвета на специалист, което води до задълбочаването им, допълва проф. Панчев. Световните проучвания показват, че 70% от мъжете над 45 години посочват притеснението от интимния характер на оплакванията си като основна причина да не търсят лекарска номощ. 50% от мъжете се страхуват да отидат на лекар, а 43% от тях са убедени, че ще им бъде препоръчана операция, която не желаят. Според специалистите това се дължи на липсата на информация за проблема и начините му за лечение.
"Модерната медицина разполага с ефикасни медикаменти, даващи възможност за контролиране на заболяването и избягване на оперативна намеса Апелът ни към мъжете, които се притесняват да отидат на лекар, е да посетят сайта ни, където могат да получат повече информация за заболяването си поне на първи етап" призова проф. Панчев.
Информационният сайт www.prostata-bg.info разполага с отделни рубрики, както за пациенти, така и за специалисти. Желаещите могат да намерят пълна информация за симптомите и рисковите фактори на заболяването, да проверят дали са засегнати чрез специален анонимен тест и къде могат да намерят специалист за профилактичен преглед.
http://www.focus-news.net/
 


Сходни връзки

Първият у нас информационен сайт за пациенти със заболявания на простатата стартира от днес | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди