изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 13:54 EEST
ДИРЕКТОР НА “ДВОРЕЦА” ОТНОВО Е ТОШКО ГЯУРОВ    
Култура

Боряна БОЖИДАРОВА: Директор на Държавен културен институт Културен център “Двореца” в Балчик е Тошко Гяуров, след проведен конкурс на Министерството на културата.



От 1 октомври той е отново назначен на работа, след като на 17 юни т.г. изтече договорът му за управление на “Двореца”.

“Спечелих конкурса в конкуренция с един кандидат, представяйки концепция за развитие на “Двореца”. Ще продължа съхранението му като паметник на културата, ще бъде обогатена културната програма с много повече мероприятия. Държа да подчертая, че за длъжността бе обявен повторен конкурс, на който се явих”, каза новият стар директор на комплекса. Заради определенията, че сегашният министър на културата Стефан Данаилов назначава хора на Абрашев, Гяуров уточни, че на първия конкурс са кандидатствали трима души, които не са били одобрени.

“Заедно с министъра на културата ще се опитаме да спрем конфронтацията с представителите на Ботаническата градина, респективно и на Софийския университет, увери Гяуров. Очакваме с взаимни компромиси да възобновим добрите отношения между двете ведомства”, каза директорът.

По повод назначението на Тошко Гяуров, ръководителят на градината Валя Машкарова коментира: “Ботаническата градина в Балчик е приятно място за работа, когато има разбирателство. Това лято имахме удоволствието спокойно да работим с изпълняващия длъжността директор на Двореца Трифон Димитров – назначен временно от Министерството на културата. Ако това продължи и с г-н Гяуров, мисля, че няма място за конфронтация. Всичко зависи от това кой с какви цели идва при нас”.

 


Сходни връзки

ДИРЕКТОР НА “ДВОРЕЦА” ОТНОВО Е ТОШКО ГЯУРОВ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди