изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 23:08 EEST
БЮЛЕТИН НА РДВР - ДОБРИЧ - 7 ОКТОМВРИ    
Ред и сигурностПрез изминалото  денонощие  на територията обслужвана от РДВР гр. Добрич са регистрирани 8 криминални престъпления и произшествия.


  1. На 06.10.05 г. в Първо РПУ Добрич се тъжи възрастен мъж за това, че в дома му в гр.Добрич, неизвестно лице му отнело парична сума от около 1700 лв. във валута и български левове.
 Непосредствено преди извършването на престъпното деяние потърпевшия е бил спрян от непознато за него лице в централната част на града и е бил помолен да "одребни" банкнота от 50 лв. Тъй като нямал в себе си необходимата парична сума възрастния мъж поканил непознатия в жилището си и в момента когато извадил горепосочената сума неизвестното лице внезапно взело парите и след като блъснало потърпевшия избягало в неизвестна посока.
 По случая работят служители на Първо РПУ Добрич, провеждат оперативни мероприятия за установяване и задържане извършителя на престъпното деяние, образувано е полицейско дознание.
 Във връзка с гореописания случай РДВР Добрич за пореден път предупреждава жителите на Добричка област да бъдат особено внимателни в контактите си със случайно срещнати непознати за тях лица. Да отбягват осъществяването на  финансови услуги и сделки  и в никакъв случай да не допускат непознатите лица в домовете си.
 2. На 06.10.2005 г. в гр.Добрич след проведени оперативно-издирвателни мероприятия от служители на сектор "Кр.полиция" при Първо РПУ Добрич е установена и отведена в РПУ 17 годишна непълнолетна от гр.Добрич, обявена за общодържавно издирване. Издирването й е предприето след подадена на 04.10.05 г. молба от родителите, в която се заявява, че от 25.09.2005 г. дъщеря им е в неизвестност.
 За периода в който е била в неизвестност непълнолетното момиче е живяло при своя позната в гр.Добрич.
3. На 06.10.05 г. във Второ РПУ Добрич е получен сигнал от Електроразпределение-Варна, клон Добрич за това, че неизвестно лице е извършило кражба на  около 4500 метра проводник от електропровод в землището на с.Одърци общ.Добричка.
 По случая работят служители на Второ РПУ Добрич, образувано е полицейско дознание.

На територията, обслужвана от РДВР са  регистрирани 2 ПТП с  материални щети
- от служители на Първо РПУ и РПУ Балчик са установени трима водачи  на 30, 45 и 49 години, от гр.Добрич и гр. Балчик, управлявали автомобили след употреба на алкохол над 1,2 промила. Техническите средства, с които са изпробвани са отчели съответно 1,82; 2,8 и 2,7 промила  алкохол.
Материалите по трите случая се подготвят за бързи полицейски производства, тъй като деянията на водачите са престъпление по чл.343 Б  ал.1 от НК.
Поделенията на РЗ ПАБ   са участвали в гасенето  на 1  пожар.

 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА РДВР - ДОБРИЧ - 7 ОКТОМВРИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди