изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 00:01 EEST
Петимата роми, подпалили жив Асен Митрев, остават в ареста (ОБЗОР)    
Ред и сигурност София. “Моля мярката да ми е по-лека, няма да се скривам”. Това заяви пред съда днес обвиненият в убийство Емил Бориславов (21 г.), предаде репортер на Агенция “Фокус”.. Днес Софийския градски съд остави в ареста Бориславов и още четирима негови съучастници Тодор Тодоров (19 г.), Младен Николов (17 г.), Асен Павлов (17 г.) и Младен Райчев (18 г.). Петимата роми са обвинени за убийството на 59-годишния Асен Митрев.

Тялото на мъжа бе открито в горяща “Жигула” в землището на с. Волуяк на 18 септември т.г. Извършителите на зверското убийство бяха задържани на 6 октомври т.г. Пред униформените пълни самопризнания е направил Райчев. Той разказал, че петимата убили Митрев, защото отказал да им препише апартамент в столичния жк “Люлин”. След категоричния отказ, ромската банда закарала столичанина в изоставена къща в жк “Банишора”. Там те го налагали с дървени бухалки и го душили. Свидетели на инквизицията станали още петима души. Днес в съдебната зала стана ясно, че Митрев е бил изгорен жив. Аутопсията показала, че в кръвта на убития има 20% въглероден окис. Според прокурора по делото Максим Димов има достатъчно доказателства, че петимата са извършили престъплението. На заседанието днес стана ясно още, че срещу петимата има общо 104 дела, а Тодор Тодоров има и влязла в сила присъда за кражба. “Те представляват голяма опасност за обществото. Могат да се укрият или да извършат друго престъпление”, заяви прокурор Димов и поиска от съда да наложи на петимата най-тежката мярка “задържане под стража”. Съдия Петя Шишкова определи искането на прокуратурата като основателно. Според нея престъплението е изключително тежко и от събраните доказателства може да се направи обосновано предположение, че и петимата са извършители на убийството. “Начинът, по който е извършено убийството показва изключителна жестокост. Смъртта на пострадалия е настъпила по мъчителен начин”, посочи още в мотивите си съдия Шишкова. След заседанието петимата бяха изведени от залата с белезници. При вида им семействата на задържаните изпаднаха в истерия. Млада ромка падна на земята с крясъци, а други от тълпата се нахвърлиха на присъстващите журналисти с обиди.
http://www.focus-news.net/
 


Сходни връзки

Петимата роми, подпалили жив Асен Митрев, остават в ареста (ОБЗОР) | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди