изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 12:02 EEST
ДОБРИЧ СЕ ВРЪЩА НА КАРТАТА НА ВОЛЕЙБОЛА В БЪЛГАРИЯ    
СпортСлед няколкогодишно прекъсване Добрич отново има представителен тим във волейболния шампионат.

Това е отборът на "Иванов клуб", който на 29 октомври ще стартира в първенството на Североизточната "А" група. Това е така наречената втора дивизия. "А" групите са четири на брой в страната и първият в крайното класиране добива право да играе за плейофите за влизане в Елитната група. След плейофите, победителят получава квота да играе при майсторите, а вторият ще играе плей-аут с предпоследния тим от елита. Президент на тима е добричкият бизнесмен Иван Иванов, който през последните години доказа, че е човек със спортно сърце. Играещ треньор на волейболистите ще бъде Иван Димитров, който няколко години успешно защитава екипа на родния си клуб "Добруджа". Още тази година целта е първото място в Североизточната "А" група и класиране за плейофите. В тима на "Иванов клуб" има още познати имена, които преди няколко години играха за "Добруджа" при майсторите. Това са Климент Савов, Станислав Стоянов и Тодорин Ненчев. От юношеската формация са взети 17-18-годишните състезатели Станимир Илиев, Николай Георгиев /либеро/, Милен Илиев, Калоян Колев /разпределител/, Николай Иванов и Стефан Пеев. Либеро на тима ще бъде Георги Георгиев, а в състава ще играят още Генчо Цветков и Симеон Симеонов, който е обличал фланелката на "Арда" /Кърджали/.

"Иванов клуб" съществува от 2002 година. Без конкуренция е в областната група и медалист от Международната работническа спартакиада в Албена. Следващото предизвикателство пред този тим е волейболният шампионат. Той стартира на 29 октомври, а добричлии ще имат за съперници следните отбори: "Попово" /Попово/, "П.Пондалов" /Сливен/, "Елит" /Силистра/, "Дунав" /Русе/ и "Сливен" /Сливен/.  Предстои да се направи и детско-юношеска школа към отбора, съобщиха от клуба.  

Програма за есенния полусезон на

Североизточната "А" група

I КРЪГ - 29 октомври /събота/

Попово - Иванов клуб

П.Пондалов - Сливен

Силистра - Дунав

II КРЪГ - 5 ноември /събота/

Иванов клуб - Дунав

Сливен - Силистра

Попово - П.Пондалов

III КРЪГ - 12 ноември /събота/

П. Пондалов - Иванов клуб

Силистра - Попово

Дунав - Сливен

IV КРЪГ - 19 ноември /събота/

Иванов клуб - Сливен

Попово - Дунав

П. Пондалов - Силистра

V КРЪГ - 26 ноември /събота/

Силистра - Иванов клуб

Дунав - П. Пондалов

Сливен - Попово

 


Сходни връзки

ДОБРИЧ СЕ ВРЪЩА НА КАРТАТА НА ВОЛЕЙБОЛА В БЪЛГАРИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.84 секунди