изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 11:44 EEST
РАЗГРАДЧАНИН ИСКА ОПРАВДАТЕЛНА ПРИСЪДА    
Новини

Варненският апелативен съд разгледа делото, образувано пред въззивната инстанция по жалба на Васил Дотков.



С присъда на Окръжен съд - Разград от 24 март 2005 г. Дотков е бил признат за виновен в това, че на 4 юли 2003 г. в землището на с. Голям извор, обл. Разград, с цел да улесни извършването на друго деяние, е улеснил две лица, неустановени по делото, да умъртвят 31-годишната руска гражданка Ирина Топоркова и 39-годишния й съпруг Йоахим Вюст.

Дотков е бил признат за виновен и в това, че на 9 юли 2003 г. в гр. София, в съучастие с Екатерина Белева, като съизвършители, са съставили неистински частен документ - пълномощно от името на убитата Топоркова, с цел същото да бъде използвано пред банка ДСК - ЕАД - клон Добрич.

За двете деяния на Дотков е било наложено общо наказание "лишаване от свобода" за срок от 19 години, а за престъплението, извършено от Белева, съдът е наложил на подсъдимата административно наказание "глоба" в размер на 500 лева.

Присъдата е била обжалвана пред Варненския апелативен съд от Дотков. В подадената жалба той иска въззивната инстанция да постанови оправдателна присъда, като алтернативно са направени и още две искания - за връщане на делото за ново разглеждане или налагане на условно наказание.

Варненският апелативен съд ще се произнесе по жалбата в законовия 30-дневен срок. НДТ

 

 


Сходни връзки

РАЗГРАДЧАНИН ИСКА ОПРАВДАТЕЛНА ПРИСЪДА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди