изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 22:04 EEST
Румънски печат: Скръб и унищожение властват в делтата на Дунав, заради птичия грип    
По светаБукурещ. “Пусти улици, обезнадеждени хора, кокошки, патки и гъски, убивани и след това изгаряни пред очите на местните жители”, така описва букурещкият вестник “Адевърул” ситуацията в селата около делтата на река Дунав, където в петък бяха регистрирани първите предполагаеми случаи в Румъния на заразени с птичи грип домашни птици.

В същото време, пише вестникът, част от жителите на тези села в Източна Румъния не са информирани или не взимат на сериозно опасността от разпространяване на заразата и продължават да консумират птиче месо и да пасат домашните си птици на открито. “Скръб и унищожение” в стопанствата на румънците, живеещи около делтата на Дунав, пише “Либертатя”. По заповед на префекта на окръг Тулча значителен брой домашни птици ще бъдат унищожени заради заплахата от птичия грип. Според изчисленията на вестника броят на птиците, които ще бъдат ликвидирани, ще достигне най-малко 45 хил. “Гардианул” съобщава, че съмнения за появата на птичия грип в Румъния са изникнали още на 26 септември, а властите са предприели първите си действия чак на 7 октомври. По-успокоително звучи поместената в “Ази” и други румънски централни издания информация, че от Европейския център по превенция и контрол на заразните болести са изпратили съобщение до Министерството на здравеопазването в Букурещ, в което се казва, че до момента не е било потвърдено съществуването на вируса на птичия грип в Румъния. На пресконференция вчера министърът на здравеопазването Еуджен Николаеску посочил, че в Румъния има единствено съмнение за наличието на птичи грип и специалистите от лабораторията в Лондон, където се изследват телата на птиците, намерени мъртви в петък, ще се произнесат в срок от 10 до 14 дни, потвърждавайки или отричайки съмнението за появата на болестта в Румъния.
http://www.focus-news.net/
 


Сходни връзки

Румънски печат: Скръб и унищожение властват в делтата на Дунав, заради птичия грип | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди