изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 10:57 EEST
СТОИЧКОВ ОСТАВИ ИЗВЪН СЪСТАВА БОЖИНОВ И СТОЯНОВ    
Спорт

Националният селекционер Христо Стоичков остави извън отбора за световните квалификации нападателят на италианския Фиорентина Валери Божинов и Илиан Стоянов, който играе в японския Ичихара ДЖЕФ Юнайтед. За сметка на това отново са заслужили доверието на селекционера младите нападатели Цветан Генков (Локомотив София) и Милан Коприваров (Левски), както и натурализираният бразилец Тиаго Силва.



Групата за мачовете с Швеция на 3-и септември в Стокхолм и с Исландия на 7-и септември в София, е от 20 души. Двама пък са посочени като резерви при евентуално отпадане на играч заради контузия или наказание.

"Валери не е в добра спортна форма, а аз не мога да рискувам с хора, които не се доказват", отговори Стоичков на въпрос дали пренебрегването на Божинов е резултат от личен конфликт.

Нищо лично нямал националният треньор и срещу бранителя Илиан Стоянов, който не попадна в групата и за Турция, и за следващите две квалификации.

"Така съм преценил, но не променям мнението си за него. И това не означава, че занапред няма да разчитам на него. Той е дал много на националния отбор на България и аз го уважавам. Но сега съм повикал Тиаго Силва и Валентин Илиев и заради това Илиян не е в отбора", обясни Стоичков.

Той още веднъж каза, че не прави разлика между играчите, които са родени у нас и тези, които са от чужда националност, но са получили паспорти. А дали ще попадат още натурализирани, това не зависело от него, а от качествата им.

"Възхитен съм от Тиаго Силва, който милее за България. Всички видяхте, че се раздаде до край, научи много бързо химна и след мача се разплака от умиление. Затова не искам да се делим".

На въпрос дали в скоро време и вратарят на Локомотив (София) Урош Голубович ще попадне в националния тим, ако получи българско гражданство, Стоичков каза: "Ако мога да раздавам аз паспорти, ще раздам на доста хора, а доста други ще изгоня".

Стоичков каза още, че е много радостен от завръщането на Светослав Тодоров в отбора на Портсмут след дълго лечение на контузия в коляното. Двамата говорили по телефона преди седмица и националният селекционер го уверил, че ще разчита на него, ако заиграе както може. Стоичков винаги щял да помни головете му в предишните квалификации за Евро 2004.

Състав на България:

вратари: Георги Петков /Левски/, Димитър Иванков /Кайзериспор, Турция/

защитници: Тиаго Силва и Валентин Илиев /ЦСКА/, Елин Топузаков /Левски/, Ивайло Петков /Кубан, Русия/, Радостин Кишишев /Чарлтън, Англия/, Асен Караславов /Славия/

полузащитници: Благой Георгиев /Славия/, Стилян Петров /Селтик, Шотландия/, Чавдар Янков /Хановер, Германия/, Емил Гъргоров /ЦСКА/, Георги Илиев /Локомотив Пловдив/, Милан Коприваров /Левски/

нападатели: Димитър Бербатов /Байер Леверкузен, Германия/, Мартин Петров /Атлетико Мадрид, Испания/, Здравко Лазаров /Газиантепспор, Турция/, Георги Иванов /Самсунспор, Турция/, Цветан Генков /Локомотив София/, Мартин Камбуров /Локомотив Пловдив/

резерви: Стоян Колев и Алескандър Тунчев /Локомотив Пловдив/

 


Сходни връзки

СТОИЧКОВ ОСТАВИ ИЗВЪН СЪСТАВА БОЖИНОВ И СТОЯНОВ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди