изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 22:42 EEST
ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ БЕ ДОМАКИН НА СРЕЩА ЗА ДЕПАТА ЗА ТВЪРДИ БИТОВИ ОТПАДЪЦИ    
НовиниДо 15 октомври трябва да бъдат избрани две от три предварително определени бъдещи площадки за депа за твърди битови отпадъци. За целта е необходимо събиране на общинските администрации за вземане на консенсусно решение, съобщиха от пресцентъра на областната администрация в Добрич.


  За площадките от страна на Министерството на околната среда и водите ще бъде осигурено финансиране за детайлни инженерно-геоложки проучвания. По този повод вчера в областната администрация в Добрич анализ и доклад пред кметовете на общини е представил д-р Валентин Георгиев - управител на Консорциум ГеоКомплекс. Домакин на срещата е бил областният управител Динчер Хаджиев. Заданието е възложено от Министерство на околната среда и водите - по проект, финансиран по програма ИСПА - "Регионално управление на отпадъците - регион Добрич". На срещата присъствали представителят на консултантската фирма, спечелила международния търг за изготвяне на проучването - смесен испано-германски консорциум EPTISA International / CES Consulting Engineers Salzgitter, Красимир Маринов и експертът от РИОСВ - Варна Пламен Семерджиев.
До 30 октомври трябва да има решения на всички общински съвети за определяне на формата на управление и експлоатация на бъдещото депо/завод - акционерно дружество, сдружение или др.
Ако до 30 ноември бъдат приети решения на всички ОбС за одобряване избора на две площадки, първият етап на проекта ще бъде приключен и след 15 декември общинските администрации, на територията на които са избрани площадки, ще могат да внесат оформените документи в МОСВ за започване на процедура по ОВОС.
 


Сходни връзки

ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ БЕ ДОМАКИН НА СРЕЩА ЗА ДЕПАТА ЗА ТВЪРДИ БИТОВИ ОТПАДЪЦИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди