изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 18:20 EEST
НАД 1000 ОБЩИНАРИ ЩЕ УЧАСТВАТ В ГОДИШНАТА СРЕЩА НА МЕСТНИТЕ ВЛАСТИ В АЛБЕНА    
Общество12 ОКТОМВРИ - ДЕН НА БЪЛГАРСКАТА ОБЩИНА


Третата годишна среща на местните власти ще се проведе утре и вдругиден в курорта Албена. Тя е посветена на днешния Ден на българската община и се организира от Националното сдружение на общините в република България /НСРОБ/. Както НДТ писа, в нея ще участват министър-председателят Сергей Станишев, вицепремиерът Даниел Вълчев, двама министри - на труда и социалната политика Емилия Масларова и на регионалното развитие и благоустройството Асен Гагаузов, ръководствата на комисии към Народното събрание. И тази година срещата ще даде възможност за широко представителство на местните власти - участие в нея са потвърдили над 1 000 "общинари", съобщиха от пресслужбата на община Добрич. През трите дни всеки от тях ще има възможност да се включи в многото и разнообразни паралелни форуми - дискусии, обучителни семинари, кръгли маси и т.н. Годишната среща на местните власти по традиция предоставя на участниците и възможност да обсъдят актуални въпроси с представители на централната власт. За това в работата на отделните форуми са поканени да се включат гости от централната власт, дипломатическия корпус, както и представители на наши партньорски организации от чужбина.
По време на официалната церемония на 13 октомври от 16 часа ще бъде подписано ново споразумение за сътрудничество между Министерски съвет и  НСОРБ. Важен акцент в програмата на Третата годишна среща е международната конференция "Превенция на корупцията на местно ниво и укрепването на публичната етика на местно ниво", която се организира съвместно от Съвета на Европа и НСОРБ. Участие в нея ще вземат представители на централната и местна власт от 12 държави.
Денят на българската община - 12 октомври, е определен през 1998 г. от делегатите на Общото събрание на НСРОБ, припомнят от пресслужбата на община Добрич. На тази дата през 1882 г. в Държавен вестник е публикуван първият Закон за общините и градското управление. През юни 2002 г. беше решено Денят на българската община да се отбелязва по различен от предходните години начин и през октомври същата година това стана с организирането на Годишна среща на местните власти.

 


Сходни връзки

НАД 1000 ОБЩИНАРИ ЩЕ УЧАСТВАТ В ГОДИШНАТА СРЕЩА НА МЕСТНИТЕ ВЛАСТИ В АЛБЕНА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.13 секунди