изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 19:58 EEST
Със заповед на министър Нихат Кабил се забранява вносът на месо от чифтокопитни животни    
ЗдравеСофия. Поради възникване на огнища от шап по двукопитните на територията на двата щата - Мато Гросо до Сул и Парана в Бразилия, със заповед на министъра на земеделието и горите Нихат Кабил се забранява вносът на месо от чифтокопитни животни /говеда и свине/. Това се посочва в съобщение от Министерството на земеделието и горите.


Продуктите от двукопитни животни, произведени преди 30 септември т.г., могат да се реализират в България без ограничение, е записано в заповедта. Влезлите в страната продукти след тази дата могат да бъдат реализирани само след термична преработка под контрола на ДВСК, по начин, който гарантира обезвреждане вируса на шапа.
Контролът по изпълнението на заповедта е възложен на Генералния директор на Националната ветеринарномедицинска служба. Заповедта влиза в сила от датата на обнародването й в „Държавен вестник”.
http://www.focus-news.net
 


Сходни връзки

Със заповед на министър Нихат Кабил се забранява вносът на месо от чифтокопитни животни | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди