изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 08:21 EEST
ААМР ЩЕ ПОДПИШЕ СПОРАЗУМЕНИЯ СЪС СЪДИЛИЩАТА В ДОБРИЧ    
Новини

Включването на нови съдилища-партньори ще насърчи реформите в областта на върховенството на закона



След като бе проведена оценка на кандидатите от цялата страна, които искат да работят с Американската агенция за международно развитие (ААМР) в областта на съдебната реформа, Окръжен съд - Добрич и Районен съд - Добрич бяха избрани този месец за нови съдилища-партньори. Както НДТ вече ви съобщи, ААМР - чрез Инициативата за укрепване на съдебната система (ИУСС), ще потвърди сътрудничеството си с двете съдилища чрез подписването на два Меморандума за разбирателство утре в 11:00 часа в съдебната палата в гр. Добрич. Подписванията отбелязват първата официална стъпка в сътрудничеството между съдилищата и ИУСС.

Новият директор на мисията на ААМР в България Майкъл Фриц ще бъде в Добрич, за да се срещне със съдия Енчо Енчев, председател на Окръжния съд, и съдия Веселин Монов, председател на Районния съд. Като декларации на общите отговорности на ИУСС и двете съдилища, Меморандумите за разбирателство предвиждат ясни стъпки за насърчаване на прозрачността, ефективността и отговорността в процеса на правораздаване. Към всеки Меморандум е приложен конкретният План на съда за подобряване на неговата работа, като този План е в сърцевината на реформите, насърчавани от ИУСС. Ако съдилищата успешно извършат дейностите за съдебна реформа, включени в индивидуалните им Планове за подобряване на работата на съда, като така подобрят и услугите, предоставяни на обществеността, те ще станат съдилища-модели.

Съдилищата в Добрич са две от общо единадесетте нови съдилища-партньори, които ще се присъединят към двадесет и едното съдилища в България, които вече работят с ИУСС. Окръжният и Районният съд в Добрич избраха няколко конкретни области на реформи. Някои от акцентите им за бъдещата работа са подобряване на информационните технологии, обновяване на помещенията, в които се работи с граждани и обучение за съдебната администрация. Сътрудничеството между ИУСС и двете съдилища има за цел повишаване на общественото доверие в съдилищата в Добрич чрез по-бързо и по-надеждно решаване на делата, прозрачност и ангажираност за постигане на бързо и професионално обслужване на гражданите.

Директорът на ИУСС съдия Кенет Стюарт вижда възможности за значителни постижения на съдилищата в Добрич през следващите две години. "Обществеността ще има повече доверие в по-добре работещ съд, който е и по-открит." Когато се прилагат, целите от Плана за подобряване на работата на съда на ААМР могат да подкрепят подобно развитие в съдилищата в България. НДТ

 


Сходни връзки

ААМР ЩЕ ПОДПИШЕ СПОРАЗУМЕНИЯ СЪС СЪДИЛИЩАТА В ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди