изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 10:05 EEST
ФРАНСИС ФОРД КОПОЛА ИСКА ДА СНИМА ФИЛМ В БАЛЧИК    
НовиниМинистърът на културата проф. Стефан Данаилов е получил писмо от световноизвестния филмов режисьор. Както й бутилка вино от личните лозя на Копола в Калифорния

 

 
В специално писмо до министъра на културата проф. Стефан Данаилов Франсис Форд Копола се обръща с молба за подкрепа за възможността да снима в Балчик филм върху разказ на румънския писател Мирча Елиаде. Това съобщи сайтът на Министерския съвет. Писмото на Копола е пристигнало, след като Министерството на културата е дало принципното си съгласие в "Двореца"  в Балчик да се направят част от снимките на новия филм по творбата на Мирча Елиаде. Искането за това беше отправено от Министерството на културата на Румъния.
Изключително съм доволен от прекараното от мен време в Източна Европа и имам топло чувство към България - до такава степен, че кръстих единствената си дъщеря София, а името й се изписва по същия начин като името на столицата на Вашата страна, изтъква в писмото си Франсис Форд Копола.  Дъщерята на великия режисьор е сред водещите имена в киното.
Франсис Форд Копола посочва в писмото си, че иска да заснеме главните сцени в новия си филм в историческия дворец на кралица Мария в Балчик. Той се надява снимките да се осъществят  от 10  до 15 ноември тази година. Подготвителната дейност за тях Копола планира за края на октомври.
Като се надява на подкрепата на  проф. Стефан Данаилов за осъществяване на новото си творческо начинание, Франсис Форд Копола изпраща на министъра на културата бутилка вино от своите лични лозя в Калифорния. Надявам се да го харесате толкова, колкото и вашите велики български вина, пише в края на писмото си прочутият филмов режисьор.

 

 


Сходни връзки

ФРАНСИС ФОРД КОПОЛА ИСКА ДА СНИМА ФИЛМ В БАЛЧИК | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди