изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 12:15 EEST
Превзета е сградата на МВР и Федералната служба за сигурност в Налчик    
По света Налчик. Екстремисти превзеха сградата на Министерство на вътрешните работи и Федералната служба за сигурност в Налчик, съобщи радио Ехото на Москва. Центърът на града е превърнат в бойна сцена, отбеляза радиото. Предполага се, че нападенията са продиктувани от намеренията на екстремистите да освободят задържани по-рано свои съмишленици.

Навсякъде в Налчик се чуват престрелки и експлозии, горят многоетажни сгради. Има пострадали, но техният брой до момента остава неизвестен.
Атакувано е и летището в града. Към столицата на Кабардино-Балкария са заминали представители на руската Главна прокуратура, на място се изпращат и допълнителни части на Министерство на вътрешните работи и армията. Всички пътища в Налчик са блокирани от служителите на правоохранителните органи. Телефонните връзки в града са прекъснати.

Силите за сигурност в Кабардино-Балкария нахлуха в основно училище №5 в град Налчик, атакувано по-рано днес от въоръжени лица, за да освободят намиращите се там ученици, предаде АФП, позовавайки се на местни източници. Евакуация на учебното заведение бе разпоредена, тъй като училището се намира непосредствено до полицейски участък в града, който е атакуван, е заявил местен служител на силите за сигурност, пожелал анонимност.
Централната част на града е блокирана от автомобили на органите на реда, които се движат с оборудвани сигнални уредби върху тях, чрез които се съобщава на гражданите на Налчик да напуснат района на бойните действия.
Няколко едновременни нападения срещу всички силови структури в Налчик бяха извършени тази сутрин в промеждутъка от 09:00 до 10:00 часа местно време, съобщи агенция Интерфакс.
“Водят се ожесточени сблъсъци, бунтовници опитват да проникнат в града. Атакувано е и военно поделение в района на летището. Според предварителните данни, ситуацията на летището е под контрол”, е съобщил военен източник.
“Що се отнася до жертви сред местното население, такива, разбира се има, но за конкретен брой е рано да се говори”, е допълнил той.
Боеве между служители на правоохранителните органи и група екстремисти избухнаха в покрайнините на Налчик, съобщи тази сутрин Газета Ру. Според информацията при сблъсъците са били убити двама терористи. Боевете избухнали, след като група милиционери попаднали в засада. Нападателите са около десет души.
Според информация на радио “Ехото на Москва” става въпрос за спецоперация на правоохранителните органи в горски масив край селището Бяла рекичка, при която са били иззети пет автомата и голямо количество боеприпаси. ИТАР-ТАСС съобщи за трима убити.
Кабардино-Балкария е кавказка република, която граничи със Северна Осетия, където през септември 2004 г. чеченски терористи нападнаха училище в град Беслан. В резултат на нападението загинаха 331 души, повече от половината от които деца.
http://www.focus-news.net
 


Сходни връзки

Превзета е сградата на МВР и Федералната служба за сигурност в Налчик | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди