изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 13:04 EEST
АФП: Букурещ потвърди наличието на птичи грип в Румъния    
НовиниБукурещ. Румънският министър на земеделието Георге Флутур потвърди наличието на птичи грип в Румъния, предаде АФП.
“Вирус на птичи грип действително беше изолиран и скоро ще бъде изпратен във Великобритания, за да се установи каква е степента му на патогенност”, цитира агенцията изявление на министъра за телевизия “Реалитатя ТВ”.


Румънските власти потвърдиха през изтеклата нощ наличието на птичи грип в страната, предаде Ромпрес. Румънският министър на земеделието Георге Флутур, цитиран от обществено радио, е заявил, че тестовете са показали наличието на вируса на птичия грип в птиците, умрели в селището Чамурлия де жос, окръг Тулча. Министърът на вътрешните работи Василе Блага е разпоредил изолацията на селището, съобщава агенцията.
Проведените в Румъния тестове потвърждават наличието на птичи грип в страната, потвърди и АФП, като се позова на изявление на Европейската комисия, разпространено през изминалата нощ. Днес комисията ще забрани вноса на живи птици и всички видове птичи продукти от Румъния, се посочва в изявлението.
“Трима експерти от европейска лаборатория, които бяха изпратени в Румъния, са провели проби на птици от ферма на делтата на Дунава, които потвърждават наличието на вируса H5 на птичи грип”, се посочва в текста. Комисията не уточнява дали става въпрос конкретно за щама на вируса - H5N1, който предизвика смъртта на милиони птици в азиатските държави и отне живота на над 60 души от края на 2003 г.
http://www.focus-news.net
 


Сходни връзки

АФП: Букурещ потвърди наличието на птичи грип в Румъния | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди