изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 21:12 EEST
КИЕВСКАТА МЕЖДУНАРОДНА АКАДЕМИЯ СТАРТИРА В БАЛЧИК С 63 СТУДЕНТИ    
Образование

Боряна БОЖИДАРОВА: Общо 63-ма са кандидат-студентите, които са преминали успешно приемния изпит в Междурегионалната академия по управление на персонала – гр. Киев, Украйна, която отвори център за дистанционно обучение в Балчик.



 

 Те ще се обучават по направленията “Мениджмънт” и “Икономика и предприемачество”.

Дипломите за завършено висше образование от центъра в Балчик ще бъдат украински и ще се признават на база междуправителствена спогодба между България и Украйна за взаимно зачитане на средно и висше образование, както и научни степени и звания. Това обясни проф. Боян Боянов – ректор на филиала в Перник на Киевския университет. Дипломите ще бъдат издадени на руски, английски и български език и ще се легализират от постояннодействащата комисия в българското министерство на образованието. 

Междурегионалната академия по управление на персонала е най-голямото висше учебно заведение в Украйна и има над 60 000 студенти с много задгранични филиали.

Има идея занапред да се предложи в Балчик изучаването и на психология, педагогически, инженерни и други специалности, това обаче ще зависи от търсенето, поясни проф. Боянов.

На базата на договора за съвместна дейност през ноември ще бъде организирано едноседмично обучение за подготовка на проекти за кандидатстване в предприсъединителни фондове, което ще бъде за  директори, зам.-директори и преподаватели в горните курсове. Лектори ще бъдат най-добре подготвените професори в България, които са преподаватели в различни университети, каза още проф. Боянов.

 


Сходни връзки

КИЕВСКАТА МЕЖДУНАРОДНА АКАДЕМИЯ СТАРТИРА В БАЛЧИК С 63 СТУДЕНТИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди