изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 09:59 EET
ЗА НАС КЛИЕНТЪТ Е БОГ    
Интервюта

Това твърди комплексният управител на Ваканционен клуб "Русалка - Елит" Йордан Андреев, за когото успешната формула за реализиране на печеливш туризъм е уважението към почиващите



Йордан Андреев е роден във Велико Търново през 1994 година. Завършва Икономически университет - Варна през 1970 г., а след това получава квалификационни степени и  от град Тампа, Флорида, САЩ и от Немската академия по мениджмънт. Работи като зам.- директор на "Нармаг" и 15 години е директор на "Интер хотели - Велико Търново". Председател е на местния съвет по туризъм в родния си град. От 2000 г. е комплексен управител на Ваканционен клуб "Русалка - Елит". Семеен, с две деца.

 

- Г-н Андреев, разкажете за направеното от собствениците на Русалка - "АКБ - Форес" – за инвестициите във ваканционния клуб…

 

- През последните няколко години направихме сериозни инвестиции, тъй като трябва да създадем определени условия за туристите, за нашите клиенти. Инвестициите са от порядъка на 12-15 милиона лева. Те са изразходвани за основна реиновация на вилите /на баните и на самите стаи/. Комплексът дълги години е експлоатиран от французите и те са имали съвсем друга философия на експлоатация. При тях не е имало телефон, не е имало телевизор, не е имало климатик. Ние направихме това нещо преди 1-2 години, тъй като нещата вече се променят, търсенето е по-различно, а ние се съобразяваме с него. Освен това инвестирахме доста и в инфраструктурата, в заведенията за хранене и почти навсякъде. Разбира се, имаме сериозни проекти за още по-добро развитие на курорта. Най-доброто, което и аз мисля, и заедно решихме със собствениците, това е да запазим духа, стила и спокойствието тук, вместо да строим нови вили, ресторанти и хотели. Комплексът е разположен на територия между 300 и 500 декара. 300 дка са официално, по натурален акт, а другите са свободно използваеми. Приемаме най-много 1000-1100 туристи. Има по няколко декара въздух за всеки един от тях. Не допускаме транспортни средства в района на селището. Настаняването става с два наши автомобила, които се съобразяват преди всички с туриста. Даже, ако трябва да го изчакат да си мине спокойно по пътеката, и това се прави. Още веднъж подчертавам, че нашите основни насоки са да осигурим спокойствието на клиента, за да може човек, след като е работил в напрежение и стрес, да дойде тук да релаксира, да се отпусне и да е спокоен.

 

- От кои държави са туристите, които избират да почиват в "Русалка"?

 

- От много държави са. Най-много са от Германия, от Русия, Англия, Франция, Украйна, Австрия. Имаме и поляци. От тази година започнахме да работим и с румънци, за които ние се явяваме юг.

 

- Какви са атракциите, които предлагате в комбинация с чудесния изглед и спокойната обстановка?

 

- Имаме много добра спортна база. Разполагаме с 16 тенис корта, от които пет са с мека настилка, а останалите единадесет - с твърда. Предлагаме стрелба с лък. Имаме волейболни и баскетболни игрища, малко футболно игрище, каяци, за тези, които обичат гребните спортове. Имаме и джакузи с топла минерална вода, която е 37 градуса и е изключително полезна за ставни заболявания, срещу високо кръвно налягане и най-вече за релаксация. Имаме пешеходни пътеки, сауни, парни бани, фитнес центрове, спа център. Имаме и барове, имаме и нощно заведение и ресторант. Нашият курорт е ориентиран преди всичко към почивката на семейства.

 

- Има ли туристи, които няколко сезона подред идват при вас?

 

- Има туристи, които са стояли тук по два месеца. Има и такива, които идват по 2-3 пъти на сезон. Имаме и такива, които си идват всяка година. Имаме и други, които идват по едно и също време - в началото и в края на сезона. Привлича ги това, че те вече се познават със самия персонал. Привлича ги природата и времето тук.

 

- Коя от предлаганите услуги е най-предпочитана от гостите?

 

- Предпочитана е системата "Ол експлузив", по която  те не се грижат нито за храната, нито за пиене. Непрекъснато от 11 до 23 часа се предлага абсолютно всичко.

 

- Има ли българи, които почиват в "Русалка"?

 

- Да. Тази година имахме 500 човека българи, които бяха тук по време на празниците от 2 до 6 септември. Интересно е, че започнахме да сме много търсени за уикендите от Варна, Добрич, София и други градове.

 

- Кога официално ще закриете сезона и предвиждате ли някаква реконструкция и модернизация на комплекса?

 

- Официално сезонът ще бъде закрит за туристи на 16 октомври. Имахме заявки до края на месеца, но хората бяха малко и предпочетохме да ги преориентираме на друго място. Естествено, имаме програма, с която ще продължим. Имаме още няколко вили, които трябва да оправим. Имаме идея да направим една изключително добра, многофункционална зала за срещи, съвещания и симпозиуми.

 

- Каква е според Вас успешната формула за реализиране на печеливша туристическа дейност в България?

 

- Успешната формула за реализиране на печеливш туризъм е преди всичко уважението към клиента. За нас клиентът е бог. Той трябва да знае, че след като е дошъл тук, ние правим всичко възможно , за да почувства нашето топло, човешко отношение към него и желанието ни да откликваме на всички негови запитвания. Преди всичко е уважението към клиента.

Текст и снимки: Татяна ИВАНОВА 

 

 

 

 


Сходни връзки

ЗА НАС КЛИЕНТЪТ Е БОГ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди