изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 14:11 EEST
МАЙКЪЛ ФРИЦ - ВПЕЧАТЛЕН ОТ ЦЕНТЪРА ЗА УСЛУГИ И ИНФОРМАЦИЯ    
ОбществоНовият директор на Американската агенция за международно развитие Майкъл Фриц посети в петък Центъра за услуги и информация на гражданите в административната сграда на община  Добрич, съобщиха от пресслужбата.

Гостът за първи път посещавал такъв център в българска община и останал впечатлен от организацията на работа и предлаганите административни услуги. Майкъл Фриц проявил интерес към проектите за усъвършенстване на административното обслужване, реализирани с други институции и в насока на електронното управление.
Модерният център за услуги и информация в Добрич отвори врати през 2001 година, припомниха от пресслужбата. През 2002 година общината със свой проект спечели финансиране на стойност 48 000 лева и изгради филиал за услуги по гражданско състояние. Днес центърът извършва над 100 000 услуги годишно. Той предлага около 160 административни услуги в различни направления - общинска собственост, устройство на територията, икономическо развитие и др. За улесняване на гражданите при търсене на информация са изготвени рекламни брошури, които се получават безплатно. Новост в административното обслужване е "Хартата на клиента". Тя е документ, който определя основните правила и принципи при работа с гражданите и начините за получаване на информация. В седем пункта са обяснени задълженията на служителите. Те се задължават да се отнасят равнопоставено към хората при достъпа до услуги и информация, независимо от техния пол, раса, народност, етническа принадлежност, религия, образование, убеждения и всякакви други признаци. Хартата на клиента е поставена на видно място в Центъра и е достъпна за всички граждани.
Друга нова услуга, която се предлага в центъра, е информация и координати на фирми, архитекти, проектанти, оценители, нотариуси, чиито дейности са пряко свързани с общинските. По този начин потърсилите услугите на центъра облекчават своите действия и имат алтернатива за избор. Гражданите на Добрич получават  информация и административни услуги и в отдалечените жилищни квартали - Балик, Рилци и Дунав.

 


Сходни връзки

МАЙКЪЛ ФРИЦ - ВПЕЧАТЛЕН ОТ ЦЕНТЪРА ЗА УСЛУГИ И ИНФОРМАЦИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди