изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 20:12 EEST
Англичанин протестира срещу статията 'Булгарно и противно'    
Новини
Според живещия в София англичанин авторът Том Уокър създава впечатлението, че България е управлявана от мафия 'бананова република', където е вероятно да умрете при улична престрелка


Обширната и колоритна кореспонденция от Том Уокър "Булгарно и противно", посветена на нашите мафиотски структури и евентуалните опасности пред британците в България предизвика протестната реакция на англичанин, живеещ в София.

На страниците на консервативното сп. "Спектейтър" под заглавие "Англия срещу България" е поместено писмото от поданика на Обединеното кралство Нийл Конъли с адрес "София, България", информира Българската редакция на Би Би Си.

Още в самото начало той се обръща към редактора на изданието с думите: "Сър, макар да е вярно, че България има своите проблеми, в частност в съдебната система, и е правилно Том Уокър да изтъкне това, неговата статия "Булгарно и противно" представя едно много неприязнено отношение към страната.

Вашите читатели би трябвало да си зададат въпросите: "Кога за последен път бях на почивка в Англия? Чувствам ли се приятно в моите градски центрове нощем? Дали цените в ресторантите отговарят на качеството?".

Според живещия в София англичанин авторът Том Уокър създава впечатлението, че България е управлявана от мафия "бананова република", където е вероятно да умрете при улична престрелка.

"А всъщност страната е чудесно място за почивка и една от най-безопасните държави, които познавам. Тук няма сбивания пред кръчмите и по правило животът е сравнително евтин и с добро качество", пише Конъли и продължава:

"Някои от другите твърдения на Том Уокън са лицемерни. Той пише, че британските футболни фенове на мача Болтън-Локомотив (Пловдив) са били замеряни с бутилки и чаши в Бургас. Но аз мисля, че Англия все още е най-големия износител на футболни хулигани и участието на съмнителни руски пари в британския футбол е добре известно."

Том Уокър си въобразява, че капитализмът е започнал различно във Великобритания или САЩ - капитализмът, който даде на света окаяни квартали, глад в Ирландия и Дикенсовия Лондон, заключава авторът на писмото.

За разлика от критичната му реакция след статията "Булгарно и противно ", читателка, подписала се само като Мариана, е цитирана в уебсайта на "Спектейтър" (Spectator.co.uk, иска се регистрация) с мнението: "За съжаление абсолютно вярно".

Друг читател, подписал се като Kreyz, заявява: "Много странна и много противна статия. Британците няма да са особено щастливи, ако българските журналисти пишат по подобен начин за Великобритания."

 

 


Сходни връзки

Англичанин протестира срещу статията 'Булгарно и противно' | 3 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Англичанин протестира срещу статията 'Булгарно и противно'
Автор: Anonymous да 2005-10-17 @ 00:52 EEST

Shtom bananite v Sofia sa po-evtini ot domatite-ne e daleko ot istiata!

Oshte po-losho e che e poznal za upravljavashtite!

Vsi4ko e vjqrno,bedata e 4e sme tvurde debeloglavi da si go priznaem!

Англичанин протестира срещу статията 'Булгарно и противно'
Автор: Anonymous да 2005-10-17 @ 00:59 EEST

Щом бананите в Софя са по-евтини от доматите-не е далеко от истината!

Още по-лошо е че е познал за управляващите!

Всичко е вярно,бедата е че сме твърде дебелоглави да си го признаем!

 

Англичанин протестира срещу статията 'Булгарно и противно'
Автор: Anonymous да 2005-10-17 @ 21:39 EEST
  Ох,той поне си има ББС а ние ?

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди