изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-17 @ 00:36 EEST
ДОБРИЧ ЩЕ ДАРИ БРАЙЛОВА КНИГА С ПРИКАЗКИ НА НЕЗРЯЩИ ДЕЦА    
ОбразованиеКнигата е изработена от добрички специалисти от Центъра за социална интеграция и рехабилитация специално за 100-годишнината от основаването на варненското училище за деца с нарушено зрение, съобщи вчера, на традиционната оперативка в кметството, зам.-кметът Ваня Балчева.

Книгата съдържа произведението "Пет приказки'" на Валери Петров. Децата със зрителни увреждания ще получат подаръка на община град Добрич на официална церемония в "Драматичния театър" Стоян Бъчваров във Варна на 28 октомври. Материалите за написване на книгата са закупени от общината, а отпечатването е направено на брайловия принтер на Центъра. Центърът за социална интеграция и рехабилитация в Добрич е един от малкото центрове в страната, който притежава брайлов принтер, дарение от бившия английски посланик Йън Сътър. В добричкия център се обучават 44 лица със зрителни увреждания, шест от които са деца. Специалистите от социалното заведение разработват учебници на Брайл или в говорещ вариант, които подпомагат интегрирането на децата в неспециализирани  училища. Благодарение на тази методика, шестте деца със зрителни увреждания от Центъра посещават масови училища в Добрич.
 


Сходни връзки

ДОБРИЧ ЩЕ ДАРИ БРАЙЛОВА КНИГА С ПРИКАЗКИ НА НЕЗРЯЩИ ДЕЦА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди