изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 01:51 EEST
ДОЖИВОТ ЗА УБИЕЦА НА ДИМИТРИЧКА    
Ред и сигурност

Вчера Добричкият окръжен съд присъди доживотен затвор на 44-годишния Тодор Русев. Той бе признат за виновен в това, че на 27 май 2003 година сутринта нападна и намушка четири пъти смъртоносно с нож 56-годишната Димитричка Пенева и извърши опит за убийство на друг гражданин.



 Русев уби жената пред очите на съпруга й, докато минавали край Младежкия дом. След това той нахлу в интернет-кафе "Мания" в дома, нападна 20-годишен служител и го рани в ръката. При задържането Тодор Русев оказа съпротива на униформените и счупи стъкло на полицейски автомобил.

По време на изтърпяване на наказанието за Русев ще се полагат медицински грижи и той ще бъде подложен на лечение. Експерти-психиатри, които извършиха тройна съдебно-психиатрична експертиза в клиника край София, потвърдиха пред съда, че Русев страда от тежка форма на епилептична депресия, но е вменяем и може да отговаря за деянията си. Той бе осъден да плати и 58 000 лева - по 18 000 лева на съпруга и двете дъщери на убитата Димитричка Пенева, и още 4 000 лева на гражданина, когото също се е опитал да убие. Русев ще трябва да заплати и разноските по делото.

Миналата година ДОС постанови доживотна присъда, но Варненският апелативен съд върна делото на добричките магистрати за ново разглеждане. НДТ

 


Сходни връзки

ДОЖИВОТ ЗА УБИЕЦА НА ДИМИТРИЧКА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди