изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 17:17 EET
ЗАЕДНО ЗА БЪДЕЩЕТО НА ДОБРУДЖА    
Новини

Кръгла маса, свързана с приоритетите на Добричка област и добруджанци, инициирана от депутата Николай Камов, постави началото на диалог за бъдещето. Единодушно бе мнението, че са нужни обединяване на усилията, сериозна мисъл, планиране и най-вече – конкретна работа, за да заеме нашият богат край мястото, което заслужава, а ние – неговите хора, да имаме заслуженото право да живеем по-добре



Депутати, представители на Областната администрация, общински кметове и председатели на общински съвети от областта, крупни бизнесмени, представители на НПО и медии взеха участие в кръгла маса, на която се дискутира развитието на Добруджа до 2010 година. Инициатор на срещата бе народният представител от Коалиция “За България” и лидер на ПД "Социалдемократи" Николай Камов.

"Дошло е време от стратегия за оценяване през последните 15 години да преминем към стратегия за развитие, за което се изисква политическа воля. Можем да излезем и с обща програма за развитието на Добруджа. Самото присъствие вече осигури успешното начинание да работим заедно за Добруджа, извън всякакви пристрастия на партии, разделени по някакъв друг принцип, но и съдържанието на срещата много ме впечатли. Повече от моите очаквания. Тук се поставиха най-важните въпроси на областта и сега те трябва да се преведат на езика на конкретните решения. Това е ядрото на лобистката група, която тепърва ще трябва да разшири своите възможности. Като представител и водач на листата на КБ аз очаквам от правителството да постигнем максималното, което обещахме на хората. Като депутат ще се боря за по-добър бюджет за Добруджа. Ние имаме достатъчно присъствие в кабинета, за да се случи най-доброто за Добричка област" - каза Николай Камов.

Заместник-областният управител Сияна Фудулова запозна присътващите с проекта за Областна стратегия за развитие на региона през следващите пет години. От своя страна кметът на Добрич Детелина Николова разказа за проведената през миналата седмица Трета национална среща на държавните и местите власти.

Земеделието бе една от основните теми на разговора. Изпълнителният директор на Албена АД Красимир Станев призова приоритетите на областта да не се ограничават само до туризма и селското стопанство, а да се обърне внимание на високите технологии и промишлеността. Депутатът Ясен Пенчев пък предложи следващите срещи да бъдат по браншови направления. "Смятаме да реализираме три основни приоритета по време на нашия мандат - пътища, твърди битови отпадъци и алтернативно водоподаване" - каза Я. Пенчев.

Конкретни ангажименти за достигане на проблемите на Добруджа до столичните институции поеха и депутатите д-р Ердинч Хаджиев, Евтим Костадинов и Станчо Тодоров.

Всеобщо беше решението тази среща да бъде просто първата от поредица конкретни инициативи, целящи обединяване на усилията в подкрепа на конструктивни начинания за бъдещето на нашия край. НДТ

 


Сходни връзки

ЗАЕДНО ЗА БЪДЕЩЕТО НА ДОБРУДЖА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди