изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 14:04 EEST
БОЛНИЦАТА Е ЕДНА ОТ НАЙ-АВАНГАРДНИТЕ В БЪЛГАРИЯ    
ЗдравеС водосвет вчера бяха официално открити обновените звена в МБАЛ - Операционният блок, отделенията по урология и АГ, както и "облеченият" в нова дограма Хирургически корпус

Болницата в Добрич е една от най-активните в Асоциацията на болниците в България и една от най-авангардните в страната. Това изтъкна вчера - по време на официалното откриване на обновените обекти в здравното заведение, Дора Костадинова - председател на УС на асоциацията. Ремонтираните звена - Операционният блок, отделенията по урология и акушер-гинекология, както и "облеченият" в PVC-дограма Хирургически корпус, бяха открити с водосвет, отслужен от отец Стоян Димов. Гости бяха народният представител Станчо Тодоров, зам.-областният управител д-р Евгения Георгиева, почетният гражданин на Добрич д-р Андре Гредел и ръководена от него група от специалисти, председателят на ОбС д-р Мирослав Попов, зам.-кметовете Ваня Балчева и арх. Пламен Ганчев, шефове и представители на РЗОК, РЦЗ, БЧК, Център за психично здраве, медицински център "Медика" в Албена и др.
Безкрайно съм щастлива, че имаме прекрасен повод  да посрещнем професионалния празник - Деня на българския лекар, с тези нови придобивки, каза в приветствието си към присъстващите изпълнителният директор на МБАЛ д-р Жанина Калинкова. Тя подчерта, че тези малки успехи, постигнати в здравното заведение през последните години, се дължат на партньорите от швейцарския град Шафхаузен, които първи са протегнали ръка. "Много съм горд с вас" - развълнувано каза д-р Гредел, който е и председател на дружеството за междуболнично партньорство "Шафхаузен-Добрич". Д-р Гредел сподели още, че той и колегите му са безкрайно впечатлени от невероятното развитие на болницата през последните години.
По-малко пациенти за хирурзите и повече - за работещите в АГ-отделение, където да има опашки, пожела отец Стоян Димов. Депутатът Станчо Тодоров увери работещите в болницата, че в негово лице имат подкрепата на Народното събрание. Зам.-областният управител д-р Евгения Георгиева сподели, че в тази болница е минал част от живота й. "Когато по време на криза се гради, а не се разрушава, аз казвам: "Дай, Боже, такива кризи" - каза тя в приветствието си. Д-р Калинкова прочете поздравителен адрес от посланика на Швейцария у нас, поздрав от името на кмета Детелина Николова и от свое име отправи Ваня Балчева. Председателят на УС на Асоциацията на болниците в България Дора Костадинова подари на МБАЛ картина с всички моряшки възли и пожела на ръководството на здравното заведение "да разплита всички възможни възли". Д-р Калинкова пък подари икони на трите обновени звена.
Новият операционен блок съчетава дейността си с всички 9 операционни отделения в болницата, каза пред журналисти изпълнителният директор на МБАЛ. Ремонтът му, заедно с изграждането на вакуумната система, е на стойност 200 000 лева, осигурени изцяло от здравното заведение. Обновената база на АГ-отделение пък е за 215 000 лева, от тях 65 000 лева са отпуснати в края на миналата година от Министерството на здравеопазването за капиталови разходи. За ремонта на Отделението по урология са изразходвани 50 000 лева. Това са най-големите звена, които бяха залегнали в инвестиционната програма за т.г, но има и по-малки, каза още д-р Калинкова. Това са обновената болнична аптека, ремонтираното рентгеново отделение, няколко стаи в Отделението за новородени и в хирургията. До края на октомври ще бъде готова и новата парова централа. За нейното изграждане, както и за цялостната подмяна на дограмата на Хирургическия корпус, по проект за енергийна ефективност болницата е получила 300 000 евро, собственият й принос е 120 000 лева. Освен това - в нова апаратура в Операционния блок, нови маси, лампи, инструментариум за Отделението по урология са инвестирани още около 120 000 лева.

 


Сходни връзки

БОЛНИЦАТА Е ЕДНА ОТ НАЙ-АВАНГАРДНИТЕ В БЪЛГАРИЯ | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
БОЛНИЦАТА Е ЕДНА ОТ НАЙ-АВАНГАРДНИТЕ В БЪЛГАРИЯ
Автор: Anonymous да 2005-10-19 @ 23:04 EEST
Всичко е много хубаво,на всекиго е прятно да работи в ремонтирано раб.място.Но не винаги,когато е радостно окото е в хармония със сърцето.На чужд гръб и аз правя ремонт.Нека г-жа Калинкова не забравя,че болницата и парите,които е дала са от безкрайния труд на служителите в нея,които с възнагражденята от 180-200лв. мислят само за битови проблеми и мноого ще почакат за ремонт в домовете си.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди