изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 13:52 EEST
ДЕЦА ОТ ТЕРВЕЛ ЩЕ СЕ "МАСКИРАТ" КАТО ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ    
Образование"Парад на здравето" ще се проведе на 26 октомври в ЦДГ "Здравец" в Тервел, съобщи за НДТ зам.-кметът Дияна Илиева.

Организатори на проявата са община Тервел и ръководството на детската градина. Мотото идва от популярната детска песничка "Зеленчуци, който не яде, той голям не ще да порасте". С дарение, осигурено от фирма - доставчик на хранителни продукти, са закупени материали за изработване на 10 артистични костюма - на тиква, морков, патладжан, домат и други плодове и зеленчуци. Децата ще бъдат облечени в костюмите и ще представят кратки стихчета, написани от техните учителки. В тях се разказва за произхода и витаминното съдържание на съответния плод или зеленчук. Те съдържат и друга полезна информация, която децата могат да усвоят под формата на игра. Костюмите на децата се изработват от персонала на детското заведение. Гости на празника ще бъдат представители отдел "Обществено здраве" при РИОКОЗ  -Добрич.
Децата от Школата по приложни изкуства с ръководител Виолета Янкова пък ще бъдат автори на изложба от апликации с есенни листа. Върху лист хартия, само с помощта на лепило и обагрени от есента листа, ще оживеят фигурки на рибки, петлета, кораби. Изложбата ще бъде експонирана в сградата на общинската администрация. Организатори са община Тервел и Школата по приложни изкуства.

 


Сходни връзки

ДЕЦА ОТ ТЕРВЕЛ ЩЕ СЕ "МАСКИРАТ" КАТО ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди