изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 15:09 EET
НЯМА СЪМНЕНИЯ ЗА ПТИЧИ ГРИП В ОБЛАСТТА    
НовиниВетеринари и МВР са засили контрола върху пазара на птици, засилен е контролът и на ГКПП Дуранкулак и Кардам. РУГ - Варна и ЛРД - Добрич ще наблюдават прелета на птиците


Да обменят информация и докладват за предприети превантивни мерки след решенията на Областната епизоотична комисия при и.д. областен управител Сияна Фудулова на работна среща вчера бяха д-р Александров - директор Регионална ветеринаромедицинска служба и д-р Ангелова - РИОКОЗ.
Д-р Александров съобщи, че кметовете вече са свикали общинските епизоотични комисии, на които са разгледали решенията на Областната епизоотична комисия и са набелязали допълнителни мерки, съответстващи със специфичните условия на всяка община.
Във връзка с приетите решения на комисията от РИОКОЗ - Добрич, са изпратени писма с указания за симптомите на птичия грип до 190 лечебни заведения, медицински и диагностични центрове. Личните лекари в здравните служби са информирани  за опасността от птичи грип. Кметовете са предприели кампания за информиране на населението за симптомите на болните птици и са отворили телефон за връзка в населените места, стана ясно на срещата при областния управител.
Извършени са необходимите действия за максимално ограничаване на свободното движение на домашните птици извън стопанските дворове, докладва директорът на Регионална ветеринаромедицинска служба. Той е организирал постоянен контрол, върху птицевъдните обекти, където се отглеждат птици и е привел в изправност наличната дезинфекционна техниката.
Ветеринарите и служителите на МВР са засили ветеринарномедицинския контрол върху пазарите за птици.
Контролът  на ГКПП - Дуранкулак и ГКПП - Кардам е засилен. По линия на ветеринарния контрол са раздадени защитни средства и облекла на ветеринари. Периодично се пращат проби в централната лаборатория, отчете като част от ежедневните задачи д-р Александров.
Регионално управление на горите - Варна, съвместно с Ловно-рибарско дружество - Добрич, са организирали наблюдение върху прелета на дивите мигриращи птици. Констатацията на ветеринаромедицинската служба е, че до момента няма съмнение за заразени птици на територията на областта.
 


Сходни връзки

НЯМА СЪМНЕНИЯ ЗА ПТИЧИ ГРИП В ОБЛАСТТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди