изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-16 @ 21:31 EEST
Медиите в Скопие: Българската полиция разкри убийствата на тримата македонски граждани /ОБЗОР/    
Ред и сигурностСкопие. През последните два дни във фокуса на македонските медии са разкритите от българската полиция убийства на трима граждани на Македония. Агенция Макфакс вчера съобщи, че полицията е разкрила убийствата на Орце Коруновски от Скопие и на Панче Бобевски и Трайко Пренджов, и двамата от Велес.


Българската полиция е установила, че в убийството на Орце Коруновски на 22 септември 2002 г. във Варна са замесени четирима души. Поръчители са били Димитър Благоев Бенишев /41 г./ и Венко Николов Агонцев /38 г./ от София, който е на свобода под гаранция. Техен съучастник е бил Карамфил Божидаров Карамфилов /33 г./ от София, който е обявен за издирване. Смята се, че извършител на убийството на Коруновски е Малин Бориславов Крумов, наричан "Маце" /36 г. / от село Дивотино до Перник. Той е арестуван тази година и се намира в затвора във Варна с повдигнато обвинение за убийство.
Разкрито е убийството и на Бобевски и Пренджов от Велес. Двамата бяха намерени застреляни в апартамент в Сандански на 21 януари 2003 г. Извършител на двойното убийство е Атанас Костадинов Божинов на 38 г. от София. От август тази година той е под домашен арест, отбелязва агенцията.
Вестник “Дневник” пише, че след тригодишно разследване българската полиция е разкрила убийствата на трима македонски бизнесмени в България, които бяха част от войната в подземния свят през 2002 г. и 2003 г. По повод разкритите три убийства македонският вестник припомня убийствата в подземния свят, извършени в България.
Гангстерската война, пише “Дневник”, няколко години безпокоеше българските граждани, а полицията трудно се справяше с престъпниците. Всичко започна с арестуването на един от най-големите мафиоти на Балканите - сърбина Сретен Йосич.
Битката за преразпределение на силите в подземния свят е продължение на промените в политическата и икономическата сфера в България, коментира “Дневник”. Войните се водеха за туризма, приватизацията в енергетиката, в областта на банките и финансите.
Арестите на хора от подземния свят започнаха със сърбина Сретен Йосич на 20 юни 2002 г. Той бе заподозрян в един куп убийства, терористични действия, търговия с наркотици и бе издирван от още няколко държави в Европа заради контрабанда, в която били замесени и български бизнесмени, които след това го предали.
След задържането на Йосич бяха арестувани четирима големи бизнесмени. За всички тези убийства българското МВР заподозря няколко мафиотски групи.
След серията мафиотски убийства последва нова чистка в подземния свят, при която в центъра на Варна бе убит и македонецът Орце Коруновски заедно с грузинеца Бедзина Арошидзе. В тази чистка, която продължи до края на 2002 г., бяха убити четирима чужди бизнесмени. Гангстерската война продължи през 2002 г. с убийствата на други двама македонци - Панче Бобевски и Трайко Пренджов. През тези няколко години бяха убити осемнадесет бизнесмени, известни дилъри на дрога, убийци, издирвани от Интерпол и най-големият трафикант в България Константин Димитров - Самоковеца, който бе застрелян в Амстердам, пише “Дневник”.
Под заглавие “Убиецът на македонския бизнесмен Орце Коруновски е в затвора” вестник “Вест” пише, че българинът Малин Бориславов Крумов, известен с прякора Маце, е арестуван по подозрение, че е извършил убийството на македонския гражданин Орце Коруновски преди три години във Варна. В момента той се намира в затвора във Варна и очаква да започне съдебният процес срещу него. Коруновски е бил убит с два куршума в слепоочието, докато се хранел в “Тропс къща” в центъра на града. Убиецът се приближил в гръб до Коруновски и го застрелял. Името на 34-годишния бизнесмен Орце Коруновски се свързваше с бизнес с хазартни игри, пише “Вест”.
Вестник “Вечер” посочва, че след убийството на Орце Коруновски българската полиция арестува Димитър Бенишев, по-известен като Митко Българина, който, според изданието, имал “свой” бизнес в Македония и бил човек на тогавашното ръководство на ВМРО-ДПМНЕ.
Известно време Бенишев беше в затвора в София. След като го освободиха на 23 юли 2003 г. при много мистериозни условия “се самоуби” в къщата си в Банкя. Може би тъкмо затова са и спекулациите, пише “Вечер”, че ликвидирането на Коруновски е поръчана от Скопие от някои влиятелни в политиката и бизнеса лица, както и от тогавашни и сегашни полицейски представители.

http://www.focus-news.net

 


Сходни връзки

Медиите в Скопие: Българската полиция разкри убийствата на тримата македонски граждани /ОБЗОР/ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди