изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 16:18 EEST
БЕЛИЯТ ГРАД НЕ ЩЕ БЪДЕ ИЗНЕНАДАН ОТ... ЗИМАТА    
Общество

 Боряна БОЖИДАРОВА: До края на тази седмица ще бъдат снабдени с гориво учебните заведения в община Балчик, информираха от отдел “Образование и хуманитарни дейности” към общинска администрация във връзка с подготовката за зимния сезон.



Училищата и детските градини в общината ще бъдат снабдени с общо 450 тона нафта за този отоплителен сезон. Вече е определен изпълнител за доставката след проведена процедура. Заради понижението на температурите вече започна отоплението на детските градини с остатъчно гориво от миналата година.

За този отоплителен сезон бяха извършени ремонти на инсталациите в няколко учебни заведения в община Балчик – в училищата и детските градини на селата Гурково, Сенокос, Дропла. В СОУ “Христо Ботев” в Балчик по проект, финансиран от министерството на образованието, бяха сменени всички отоплителни тела, подменени дограмата и вратите, както и обновено котелното помещение. В гимназията в село Оброчище също бе подобрена отоплителната инсталация, както и в ОДЗ “Знаме на мира” и ОУ “Антим І” в Балчик.

По отношение подготовката за зимата от общинско предприятие “Благоустрояване и комунално строителство” съобщиха, че ще бъдат закупени 500 тона пясък и 50 тона сол. Предвижда се по програмата “От социални помощи към осигуряване на заетост” да бъдат наети за 3 месеца 30 души в общината, които ще работят в групите за аварийно поддържане.

 


Сходни връзки

БЕЛИЯТ ГРАД НЕ ЩЕ БЪДЕ ИЗНЕНАДАН ОТ... ЗИМАТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди