изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 12:02 EEST
В. “Черно море”, Варна: Разследващите безсилни срещу поръчков убиец    
Ред и сигурност Варна. Обвиненият в поръчково убийство Малин Крумов е във Варна, съобщи сензационно македонското издание "Вест". Информацията бе потвърдена от прокурора по делото за убийството на македoнския бизнесмен Орце Коруноски. Името на жертвата се свързва с хазартния бизнес и политиката в западната ни съседка.

Според представителя на държавното обвинение Малин Крумов, известен с прозвището Маце, е изискан за извършване на следствени действия. По време на престоя си във Варна обаче криминално проявеният и осъден от първоинстанционен съд за двойно убийство, извършено в Перник, отказвал да дава показания. Мъжът, който бе освободен от бобовдолския затвор преди произнасяне на съда по присъдата му за двойното убийство, разстреля на 22 септември 2002 г. Коруноски в заведение за бързо хранене на бул. "Княз Борис I" пред очите на придружителите на македонския бизнесмен и случайни посетители.
Седмица по-късно разследването уличи в престъплението Маце, но официално той бе обявен за издирване, след като напусна страната с паспорта на брат си. Рецидивистът, срещу когото е имало 17 висящи дела, бе задържан край Перник през юли.
В момента Маце изчаква да изтече срокът за процесуални действия срещу него във връзка с убийството във Варна. На 3 ноември срещу него има насрочено дело в Софийския районен съд за кражби.
Според източници от следствието, които отказват имената им да бъдат цитирани, спрямо Маце не се провеждат никакви следствени действия, тъй като той мълчи. По закон обаче разследващите нямат право да задържат когото и да е извън предвидения срок.
Димитър Бенишев, един от спряганите за поръчители на убийството на Коруноски, се самоуби при мистериозни обстоятелства седмици, след като бе освободен от ареста поради липса на доказателства срещу него. Вторият - Венко Агонцев, е на свобода под парична гаранция. Прекият съучастник в мократа поръчка Карамфил Карамфилов е обявен за издирване. Според запознати със случая той едва ли вече е между живите.
http://www.focus-news.net
 


Сходни връзки

В. “Черно море”, Варна: Разследващите безсилни срещу поръчков убиец | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди