изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 10:27 EEST
Макфакс: Всички домашни птици в македонското село Могила ще бъдат унищожени    
По светаБитоля. Заповедта на държавния ветеринарен инспектор за унищожаването на всички домашни птици в битолското село Могила се очаква да започне да се изпълнява днес преди обед, предаде македонската агенция Макфакс.

Заповедта бе предадена снощи на ветеринарните екипи на мястото, в следствие на което те спряха ваксинирането на живите птици и унищожаването на умрелите кокошки в Могила. Селото с около 500 домакинства от вторник е поставено в защитена зона, която се простира в радиус от 3 км, а влизането и излизането от Могила е забранено. Мярката по унищожаването на всички птици в селото се предприема след откриването на съмнителен екземпляр на заразена кокошка, която за по-голяма сигурност в диагностицирането, е била изпратена за анализ в Лондон.
Македония вчера временно забрани на лова на всички видове диви птици, като част от мерките за защита от появата на птичи грип в страната, припомня агенцията.

Агенция "Фокус" припомня:

Над 1 000 кокошки и пуйки са умрели през изминалите три дни в битолските села Герман и Могила. Експертен екип от ветеринари и инспектори от Битоля посетиха село Могила. Взеха проби от живите кокошки и от умрелите. Пробите бяха изпратени за лабораторни изследвания във Факултета по ветеринарна медицина в Скопие. “Няма причини за паника, тъй като според клиничната картина най-вероятно става дума за атипична чума, която е причинила смъртта на птиците поради нередовна ваксинация”, заяви ветеринарният инспектор Нина Димовска.
Досега не е регистриран случай болестта сред кокошките да предизвика влошаване на здравословното състояние сред хората.
 


Сходни връзки

Макфакс: Всички домашни птици в македонското село Могила ще бъдат унищожени | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди