изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 22:35 EEST
* ПРЕД ЗАПЛАХАТА ОТ ПТИЧИ ГРИП    
НовиниПревантивни мерки срещу птичия грип се събраха да обсъдят членовете на Общинската епизоотична комисия, председателствана от заместник-кмета Величко Макаков, съобщи Десислава Донева от община Шабла.

На срещата присъстваха представители на Националната ветеринарно-медицинска служба, както и директорът, и заместник-директорът на регионалното й подразделение в град Добрич.

Пред кметовете и кметските наместници в селата на територията на община Шабла експертите изложиха приетите на областно ниво управление и план за действие при създалата се ситуация. Те препоръчаха стопаните да ограничат движението на домашните птици в рамките на дворовете си, да се преустанови пазарът на птиче месо и отстрелът на водоплаващи птици.

Акцентът на работната среща падна върху нуждата от силно развито самосъзнание и чувство на отговорност у всеки един жител на общината. "Не само като гранична зона, но и като район с водоеми, край които зимуват прелетни птици от цяла Европа, ние сме най-предразположени да се превърнем в огнище на болестта. Единствено от нас зависи дали тя ще влезе в страната" - каза д-р Александров, директор на РВМС - Добрич.

В кампанията ще се разчита най-вече на засилена просветителско-информационна дейност сред населението, ще бъдат разпространени и специално отпечатани брошури. Отчитайки ограничените възможности за контрол върху дейността на бракониерите, кметският наместник на с. Езерец Нелко Йорданов подчерта необходимостта да се потърси съдействието и помощта на организациите, които стопанисват обекти край водните басейни. Величко Макаков беше категоричен, че за предотвратяване разпространението на епидемията на ниво община ще бъдат задействани всички структури.

 


Сходни връзки

* ПРЕД ЗАПЛАХАТА ОТ ПТИЧИ ГРИП | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.28 секунди